Extrémně širokoúhlý zoom objektiv NIKKOR Z 14–30 mm f/4 S formátu FX

Amsterdam, Nizozemsko, 8. ledna 2019: Společnost Nikon dnes do svých nových objektivů řady S s obrazovým polem ve formátu FX určených pro fotoaparáty mirorless Nikon Z doplnila objektiv NIKKOR Z 14–30 mm f/4 S. Tento extrémně širokoúhlý objektiv se zoomem a zasouvacím tubusem se může pochlubit kompaktním provedením a plochým předním členem. Rozšiřuje kreativní možnosti fotografů s fotoaparáty řady Nikon Z. Skvěle se hodí na fotografování, ještě lepší je na video.

Objektiv NIKKOR Z 14–30 mm f/4 S je prvním extrémně širokoúhlým objektivem se zoomem s plochým předním členem s obrazovým polem ve formátu kinofilmu.¹ Díky svému jedinečnému provedení na něm můžete používat 82mm filtry a obejdete se bez neforemných držáků filtrů. Fotografové získají lepší kontrolu a kreativní svobodu při fotografování krajiny, městského prostředí, architektury nebo interiérů či natáčení filmů.

Protože se tento objektiv vyznačuje kompaktním provedením, mechanismem teleskopického tubusu objektivu a kvalitním utěsněním proti povětrnostním vlivům, můžete se s ním rovnou vypravit na cesty. Nové složení optických členů objektivu NIKKOR Z a rychlá komunikace mezi objektivem a fotoaparátem vám zajistí, aby docházelo k minimálnímu zkreslení, které bývá s fotografováním širokoúhlými objektivy často spojované. Objektiv je mimořádně ostrý. Stálá světelnost f/4 se při natáčení filmů postará o plynulé přechody mezi ostrým denním světlem a potemnělými interiéry.

Jordi Brinkman, Product Manager u společnosti Nikon Europe, k novince říká: „Tento extrémně širokoúhlý objektiv se zoomem NIKKOR Z dá majitelům fotoaparátů Nikon Z možnost pořizovat atraktivní fotografie a videa v jakémkoli prostředí. Protože je objektiv kompaktní, dá se snadno uložit do menších brašen. Můžete s ním snadno používat filtry, čímž dostáváte skvělou příležitost mít svoji kreativitu lépe pod kontrolou.“

Souhrn klíčových vlastností

Umožňuje montáž filtru: První extrémně širokoúhlý objektiv s obrazovým polem ve formátu kinofilmu umožňuje používat 82mm filtry¹ bez rozměrných držáků.
NIKKOR Z: Protože je tento objektiv navržený pro bajonet Nikon Z s velkým průměrem, dokáže v celém obrazovém poli zachytit víc světla.
Řada S: Optická konstrukce, která vám odhalí skryté dimenze. Antireflexní vrstvy Nano Crystal Coat. Plynulý a bezhlučný kombinovaný zaostřovací systém.
Přizpůsobitelný příkazový kroužek: Tento kroužek můžete využít k ručnímu zaostřování (výchozí možnost), regulaci clony (což se skvělé hodí u clonových přechodů při nahrávání videa) nebo ke korekci expozice.
Skvělý na natáčení filmů: bezhlučné nastavení clony. Minimalizovány jsou změny ohniskové vzdálenosti při zaostřování a změny zaostření při zoomování.
Kompaktní a chráněný: Díky mechanismu teleskopického tubusu zabírá tento objektiv při transportu minimum místa. Důkladné utěsnění chrání objektiv před prachem a vlhkostí.

1 Mezi výměnnými objektivy pro digitální fotoaparáty k 8. lednu 2019.