Datart se úspěšně zapojil do skupiny HP Tronic

9. 1. 2019, Praha – Fúze společnosti Datart se skupinou HP Tronic proběhla v minulém roce velmi úspěšně. Tržby Datartu v roce 2018 dosáhly více jak 7,5 mld. Kč, meziročně tak narostly o více než 3,5 %.

V létě minulého roku se Datart stal plně součástí skupiny HP Tronic, která mimo jiné v ČR provozuje elektro prodejny Euronics a e-shop.Kasa.cz. HP Tronic se rozhodl používat pro elektroprodejny jako hlavní značku Datart. „V roce 2018 přesáhly maloobchodní tržby Datartu
7,5 mld. Kč, meziročně nám tak vzrostly o více než 3,5 %. Jenom v prosinci, který patří do naší hlavní sezóny, se tržby zvýšily o téměř 5 % oproti roku 2017. Hlavní zásluhu na vynikajícím výsledku mají především e-shopy Datart.cz a Datart.sk i přesto, že jsme v říjnu přerušili spolupráci s cenovým srovnávačem Heureka,“ komentuje výsledky František Mikoška, obchodně marketingový ředitel HP Tronic. Za rok 2017 tržby Datartu dosáhly 7,2 mld. Kč.  

V současné době má Datart 111 prodejen a dva e-shopy Datart.cz a Datart.sk. „I v tomto roce plánujeme pokračovat v otevírání nových Datart prodejen. Pro zákazníky tak stavíme nejhustší síť elektro prodejen s cílem, kdy zákazník bude mít prodejnu Datartu v dojezdové vzdálenosti do 30 minut od svého bydliště. Zároveň pro ně zlepšujeme naše unikátní služby, včetně velmi oblíbeného osobního odběru v prodejně do 60 minut zdarma a naší Datart dopravy. Naším cílem je jednak zvýšení komfortu pro zákazníka, ale i zrychlení těchto služeb. V e-shopech se zaměříme na zlepšení pohodlí během nakupování, především pak v mobilní verzi, kde cítíme velký potenciál dalšího růstu,“ doplňuje František Mikoška. Zároveň bude Datart rozšiřovat nabídku produktů a služeb při zachování vysokého standardu péče o zákazníky. Důraz přitom bude klást na nabídku opravdových služeb elektrospecialisty, kterými se chce odlišit od ostatních.

DATART

Datart je přední maloobchodní prodejce zaměřený na spotřební elektroniku. Na českém a slovenském trhu působí již od roku 1990. V současné době má 111 prodejen, z toho 95 prodejen v České republice a 16 na Slovensku, 7 Datart kuchyňských studií a 2 e-shopy. V tomto roce Datart pokračuje v expanzi, modernizuje jednak stávající a zároveň otevírá nové prodejny. Od srpna 2018 je Datart součástí skupiny HP Tronic. V roce 2018 přesáhly maloobchodní tržby Datartu 7,5 mld. Kč, meziročně nám tak vzrostly o více než 3,5 %.