KIA PROCEED – pro Evropu zrozený ´shooting brake´ míří do Česka

 

  • Kia spoluvytváří nový segment odkazující na styl kupé
  • Prostornost a všestrannost modelu inspirovaná většími vozy typu kombi
  • Zavazadelník o objemu 594 litrů; výkon až 204 koní; zrychlení z 0-100 km/h za 7,5 s
  • Nabídka motorizací zahrnuje vysoce výkonný agregát 1,6 litru T-GDI pro verzi GT; 1,4 litru T-GDI pro verzi GT Line

  • Základní cena modelu s označením GT Line k dispozici za 599 980 korun
  • Nejvyšší a nejvýkonnější verze s označením GT k dispozici za 724 980 korun
  • Standardně s bezkonkurenční 7letou zárukou Kia (s omezením na 150 tis. km)
  • Zahájení prodeje v České republice od 22. ledna 2019

 

Praha, 22. ledna 2019 – Společnost KIA MOTORS CZECH uvádí na český trh přelomový model Kia ProCeed s podmanivou karoserií ´shooting brake´. Jedná se o vůbec první model mainstreamové značky s genetickou výbavou kupé a všestranností kombi. ProCeed je nižší, delší a elegantnější než pětidveřový hatchback Ceed i kombi s označením Sportswagon. Nový ProCeed je k dispozici výhradně v provedení GT Line nebo jako vysoce výkonný model GT. Designem a technickým provedením zastupuje ProCeed nejsportovnější provedení celé modelové řady Ceed. Se zahájením prodeje modelu ProCeed v Česku, je nově nabízená specifikace GT Line dostupná i u modelu Ceed Sportswagon a Ceed hatchback. Přičemž nejvýkonnější varianta GT je nově k dispozici, vedle modelu ProCeed, i u pětidveřového provedení modelu Ceed.

V Evropě se od premiéry v roce 2006 prodalo přes 1,3 milionu vozů řady Ceed, což jej řadí k jednomu z nejlépe prodávaných modelů značky. Jen za uplynulý rok se v Evropě pro model Ceed rozhodlo na 75 479 zákazníků z toho na 4 250 v Česku.  

Nový ProCeed, navržený, vyvinutý, zkonstruovaný a vyráběný v Evropě výhradně pro evropské trhy, má jedinečné postavení, nemá přitom prvoplánové ambice. Klíčové pro model ProCeed je pohodlí a stabilita, kterou majitelé od cestovního vozu (‚grand touring‘) s karoserií typu ‚shooting brake‘ a zavazadelníkem o objemu 594 litrů očekávají – což je ostatně klíčová filozofie stojící za modely s označením GT a GT Line od automobilky Kia.

Pro modelovou řadu ProCeed je v České republice k dispozici dvojice přeplňovaných motorů. Pro modely v provedení GT Line je k dispozici přeplňovaný benzínový nový motor Kia 1,4 litru T-GDi o výkonu 140 k a točivém momentu 242 Nm. Základní cena modelu se standardně dodávanou šestistupňovou manuální převodovkou je k dispozici za 599 980 korun. Ve spojení s hladce řadící sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou Kia vlastní výroby je ProCeed nabízen za 644 980 korun.

Ve vysoce výkonné verzi GT, stojící na vrcholu řady ProCeed a pohonnou jednotkou 1,6 litru T-GDI o výkonu 204 k / 265 Nm, nejvýkonnější motor celé modelové řady, s šestistupňovou manuální převodovkou, je ProCeed GT k dispozici za 679 980 korun. Ve spojení se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou je ProCeed GT k dostání za 724 980 korun. Akcelerace modelu z 0 – 100 km/h je 7,6 sekundy (s manuální převodovkou), resp. 7,5 sekundy s dvouspojkovou automatickou převodovkou.

ProCeed navazuje na tradici značky Kia nabízet již ve standardu širokou řadu špičkových technologií a prvků výbavy. Jedná se např. o připojení chytrých telefonů přes Bluetooth, automatická světla, bezklíčový vstup. Technologie Apple CarPlay a Android Auto jsou součástí základní výbavy. K dispozici 8″ dotykový displej s navigací a online službami Kia Connected Services. Zákazníci mohou zvolit i výkonný audiosystém JBL Premium s technologií Clari-Fi pro zvýšení kvality komprimovaného zvuku (GPS a JBL již ve standardu).

Pro model ProCeed je k dispozici řada vyspělých technologií Kia na podporu řízení, přispívajících k co nejvyšší bezpečnosti každé jízdy. Těmi jsou mimo jiné: automatické přepínání dálkových světlometů (HBA), systém sledování únavy řidiče (DAW), aktivní systém pro jízdu v pruzích (LKA) se systémem autonomního nouzového brzdění (FCA), systém pro sledování mrtvých úhlů, upozornění na přijíždějící vozidla v příčném směru při couvání a inteligentní parkovací asistent. Všechna provedení jsou standardně vybavena stabilizačním systémem VSM (Vehicle Stability Management), jenž zajišťuje stabilitu při brzdění a průjezdu zatáčkami díky automatické regulaci elektronického řízení stability vozu (ESC) při zjištění horších záběrových schopností vozidla.

ProCeed je k dispozici v 10 atraktivních odstínech karoserie a s bezkonkurenční 7letou tovární zárukou Kia s omezením na 150 tis. kilometrů. Provedení ProCeed GT Line vyjíždí na 17“ litých kolech. Verze ProCeed GT standardně obouvá 18“ kola.

Pozn.:

Uvedené ceny jsou včetně DPH

KIA MOTORS CZECH je výhradním dovozcem nových automobilů značky Kia do České republiky, ve které působí od roku 1993. Za 25 let své existence prodala Kia na českém trhu téměř 110 000 vozů. Aktuálně prodává na 12 modelových řad z čehož 6 s alternativním pohonem (EV, HEV, PHEV, MHEV). Kia má v ČR 60 autorizovaných prodejních a servisních míst a průběžně jí patří 7. místo na trhu. V roce 2015 uzavřela partnerství se společností Autodrom Most, která provozuje motorsportové aktivity a Centrum bezpečné jízdy. Kurzy pro výuku a výcvik bezpečnosti se zaměřením na krizové situace v běžném silničním provozu navštívilo za dobu spolupráce téměř 8 tisíc účastníků, kteří s více než třemi desítkami modelů Ceed najezdili na 20 tisíc kilometrů. Od roku 2009 Kia úzce spolupracuje s Nadací Naše dítě, jejíž aktivity rozšířila o projekt dárcovské samolepky „Já a Kia pomáháme dětem“, v hodnotě 50 korun za každý nově prodaný vůz. Od zahájení spolupráce obdržela nadace částku převyšující 2 miliony korun a podpořeno bylo více než 70 projektů na pomoc znevýhodněným či zdravotně postiženým dětem. Více informací o společnosti KIA MOTORS CZECH naleznete na stránkách www.kia.cz.

Kia Motors Corporation – výrobce celosvětově kvalitních automobilů pro všechny mladé duchem, byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Kia vyrábí ročně více než 3 milionu automobilů v 14 výrobních a montážních závodech v 5 zemích světa. Ty jsou následně prodávány prostřednictvím sítě distributorů a dealerů ve 180 zemích celého světa. Kia celosvětově zaměstnává okolo 49 000 zaměstnanců a vykazuje roční obrat téměř 45 miliard USD. Je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open a také oficiálním automobilovým partnerem fotbalové organizace FIFA – řídící orgán FIFA World CupTM.a oficiálním partnerem Evropské ligy UEFA platné pro sezóny 2018/2019. Pro více informací o společnosti Kia Motors a jejích výrobcích, navštivte prosím globální mediální centrum www.kianewscenter.com