Smart osvětlení: BasicDIM Wireless, chytré bezdrátové ovládání svítidel Zumtobel a Thorn

Praha, Česká republika – Skupina Zumtobel Group, světový lídr v oblasti komplexního řešení osvětlení, na podzim rozšířila portfolio značek Zumtobel a Thorn o několik zajímavých produktových novinek. Po nové řadě multifunkčních svítidel pro interiérové osvětlení Supersystem Integral, závěsné verzi unikátní stojací lampy Linetik Pendant, světelném panelu Teela a několika venkovních svítidlech dostává prostor také chytré řešení ovládání interiérového osvětlení BasicDIM Wireless.

BasicDIM Wireless: jednoduchost, lehkost, flexibilita

Chytré bezdrátové řízení osvětlení se vyznačuje zejména svojí jednoduchostí a flexibilitou. Jak název napovídá, základ BasicDIM Wireless tvoří pouze svítidla s bezdrátovým modulem a aplikace, případně bezdrátový ovladač umístěný na stěně.

Systém BasicDIM Wireless je jednoduchý na instalaci i ovládání až 50 svítidel, zároveň však nabízí celou řadu funkcí. Zákazník tak může ovládat jednotlivá svítidla nebo z nich dle potřeby vytvářet skupiny, využít přednastavené scény osvětlení nebo přizpůsobit osvětlení aktuální náladě a požadavkům. Rozestup mezi mobilním zařízením a prvním svítidlem je až 15 m, rozestupy mezi jednotlivými ovládanými svítidly mohou být až 4 m.

Ideální uplatnění: kanceláře, maloobchod, showroomy

Systém pro řízení osvětlení BasicDIM Wireless je ideální pro kanceláře typu „open space“ nebo maloobchodní prodejny. Uplatnění ale najde také na recepcích, v showroomech nebo i léčebných a rekreačních zařízeních. V nabídce značek Zumtobel a Thorn je zákazníkům k dispozici celá řada kancelářských svítidel (Mirel, Vaero, Ondaria, Mellow Light, Claris evolution nebo IQ Wave) a svítidel pro osvětlení maloobchodních prodejen a showroomů (Panos, Vivo, Diamo, Cardan evolution, Chalice a další) s technologií BasicDIM Wireless.

4remoteBT: chytrá aplikace pro snadné ovládání

Osvětlení se obsluhuje přes aplikaci 4remoteBT od značky Tridonic, která je zdarma dostupná pro iOS i zařízení s Androidem: smartphony, tablety a chytré hodinky. Jejím prostřednictvím lze ovládat skupiny svítidel, vizualizovat systém, nastavit a ovládat scény, ztlumit intenzitu, přizpůsobit teplotu chromatičnosti, použít časovač zohledňující východ a západ slunce, sladit osvětlení s cirkadiánním rytmem nebo řídit osvětlení na základě detekce přítomnosti osob.

Bluetooth Low Energy: nejnovější bezdrátová technologie

Řešení BasicDIM Wireless   je založené na nejvyspělejší bezdrátové technologii Bluetooth Low Energy, která představuje vysoce spolehlivou síť a umožňuje snadno provádět aktualizaci firmwaru a jakékoli změny. Aplikace BasicDIM Wireless je kompatibilní se zařízeními typu smartphone, tablet či inteligentní hodinky, které využívají jak operační systém Android, tak iOS.

Aplikace byla vytvořena odborníky na uživatelské rozhraní tak, aby ji zákazníci mohli používat bez ohledu na svoji technickou zdatnost. Konzervativnější z nich mohou kromě aplikace nicméně využít i tradiční nástěnný ovladač.

Informace

Brožura BasicDIM Wireless

https://www.zumtobel.com/PDB/Ressource/teaser/en/com/ZGS18-BasicDIM_10050056_screen.pdf

Fotografie ke stažení naleznete zde:

Mirel

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/31919061857/sizes/l

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/45945921855/sizes/l

Ondaria

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/31919064637/sizes/l

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/45945909975/sizes/l

Vaero

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/31919063447/sizes/l

Panos

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/31919066227/sizes/l

Claris

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/32985052898/sizes/l

O skupině Zumtobel Group:

Skupina Zumtobel Group je mezinárodní hráč na poli světelného průmyslu a vedoucí dodavatel inovativních světelných řešení, komponent a souvisejících služeb. Skrze klíčové značky Zumtobel, Thorn a Tridonic skupina nabízí komplexní portfolio produktů a služeb zákazníkům po celém světě. Základ pro vývoj inovací a vstup do nových oblastí podnikání tvoří po desítky let získávané know-how týkající se vlivu světla na člověka. Ve světelném odvětví je skupina lídr na evropském trhu. Skupina Zumtobel Group je obchodována na vídeňské burze cenných papírů (ATX Prime) a podle účetní bilance k 30. dubnu 2018 zaměstnávala 6 224 lidí. Ve fiskálním roce 2017/2018 vykázala obrat 1,196.5 milionů EUR. Skupina sídlí v Dornbirnu v rakouské spolkové zemi Vorarlberg. Na českém trhu ZG Lighting Czech Republic s.r.o., člen skupiny Zumtobel Group, nabízí profesionální osvětlení značek Thorn a Zumtobel. Pro další informace prosím navštivte: www.zumtobelgroup.com