Cisco představuje nový přístup – datové centrum kdekoliv. Vytváří tak první multidoménovou architekturu na trhu

Praha, 31. ledna 2019 – Nové aplikace jsou tím, co umožňuje firmám využívat výhod digitální ekonomiky. Právě moderní aplikace mění i definici toho, co datové centrum v moderním pojetí znamená a jak funguje. Dnes už datové centrum není pouze na jednom stálém místě. Existuje všude tam, kde jsou data vytvořena, zpracovávána a používána.  Společnost Cisco proto představila novou architekturu, která rozšiřuje datové centrum všude tam, kde se s daty pracuje a kde jsou aplikace nasazeny.

Aby společnost Cisco naplnila svoji vizi „datové centrum kdekoliv“, představila na veletrhu Cisco Live v Barceloně několik novinek z oblasti síťování, hyperkonvergence, bezpečnosti a automatizace. Ty zahrnují:

  • Rozšíření platformy Cisco ACI do cloudu v prostředích Amazon Web Services (AWS) a Microsoft Azure.
  • Rozšíření platformy Cisco HyperFlex do poboček a vzdálených lokalit pro zajištění hladkého chodu aplikací na hraně sítě.
  • Nové možnosti nástroje CloudCenter pro lepší správu životního cyklu aplikací zákazníků v multicloudových prostředích.
  • Zjednodušení nákupu a správy technologií architektur datového centra prostřednictvím jednotného licenčního programu Cisco Enterprise Agreement.

Nové inovace datových center

Společnost Cisco bude svoji vizi nového pojetí datového centra naplňovat třemi způsoby:

  • Cisco ACI v prostředích AWS a Azure: Platforma Cisco Application Centric Infrastructure (ACI) spadá do intent-based síťového portfolia pro datová centra. K hlavním výhodám platformy patří jednoduchost provozu, flexibilita aplikací a ochrana datového centra. K tomu využívá otevřený přístup, který integruje všechny hypervizory a kontejnerové frameworky, na kterých jsou aplikace nasazeny. Architektura ACI Anywhere rozšiřuje možnosti platformy ACI do všech workloadů, lokalit a cloudů. Virtuální platforma Virtual ACI také podporuje tzv. bare metal cloudová prostředí a vzdálené lokality na hraně. Díky novým funkcím platformy Cloud ACI rozšiřuje Cisco automatizaci, jednoduchou správu a bezpečnost do prostředí AWS a Microsoft Azure a jejich nabídek distribučních modelů infrastruktura jako služba.
  • Cisco HyperFlex pro pobočky: Nasazení hyperkonvergované infrastruktury do různých prostředí v globálním měřítku může být poměrně složitý úkol. Platforma Cisco HyperFlex s nástrojem Cisco Intersight proto nyní umožňuje zákazníkům jednoduše rozšířit výpočetní výkon a úložiště z jejich hlavního datového centra na hranu provozu. Cisco HyperFlex tak nyní zajišťuje stejný výkon aplikací i na pobočkách a vzdálených lokalitách, včetně pokročilé analytiky.
  • CloudCenter Suite: Složitost provozu a zvyšující se náklady na správu aplikací v multicloudovém prostředí je pro mnoho IT týmů velkou výzvou. Nový nástroj CloudCenter Suite nyní umožňuje správu celého životního cyklu aplikací, efektivnější workflow, automatizaci a rozšířenou optimalizaci nákladů. Kromě toho také nabízí zjednodušenou správu, lepší možnosti financování a nové nabídky modelu SaaS.

Nový program Data Center Enterprise Agreement

Společnost Cisco zjednodušuje svým zákazníkům nákup nových technologií pro datová centra. Nyní si mohou snadno vybrat ze dvou standardizovaných licenčních dohod na dobu tří nebo pěti let a to pro sedm různých řešení, které zahrnují ACI, HyperFlex, Intersight či Tetration. Zákazníci si tak mohou vybrat, který model chtějí nasadit, přičemž získají přenositelnost licence pro fyzická, virtuální či cloudová nasazení. Vše záleží na jejich preferencích či dostupnosti u vybraných partnerů.

První multidoménová architektura na trhu

Cisco dále rozšiřuje možnosti ACI také do aplikační vrstvy a do kampusů. Nově je platforma ACI integrována s nástrojem AppDynamics pro porovnání výkonu aplikací se stavem podnikové sítě. Kromě toho ji také Cisco integruje s řešeními Cisco DNA Center a Identity Services Engine pro zajištění end-to-end politik pro správu identit a kontrolu přístupů. Tyto integrace jsou posledním krokem společnosti Cisco k vytvoření první multidoménové architektury na trhu. Cílem je vytvořit podnikovou infrastrukturu jako jednotný systém, který umožní organizacím uvolnit investice do inovací díky zjednodušení komplexního podnikového IT.

Dostupnost a podpora

  • Platformy Virtual ACI a Cloud ACI budou dostupné ve druhém kvartálu letošního roku.
  • Řešení HyperFlex 4.0 s nástrojem Cisco Intersight bude dostupné ve druhém kvartálu letošního roku.
  • Předplatné nástroje Cisco CloudCenter Suite ve variantě on-premise bude dostupné v prvním kvartálu letošního roku, verze SaaS pak ve druhém.
  • Program Cisco Enterprise Agreements bude možné objednat v polovině března letošního roku.
  • Potřebné materiály pro vývojáře pro platformu ACI jsou již dostupné v nástroji Cisco DevNet.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.