QNAP představuje MediQPACS – používejte QNAP NAS jako dostupný server PACS

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 31. ledna 2019 – Společnost QNAP Systems, Inc. (QNAP®) dnes představila aplikaci MediQPACS, díky níž se ze zařízení QNAP NAS stane soukromý server PACS (Picture Archiving and Communication System, systém pro archivaci obrázků a komunikace), který uživatelům umožňuje bezpečně zálohovat soubory DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine, digitální snímání a komunikace v medicíně) z nemocničních zařízení a umožňuje rychlé prohlížení a kompletní správu zdravotnických snímků. Aplikace MediQPACS nabízí zdravotnickým zařízením rozpočtově příznivou alternativu pro jejich server PACS v HIS (nemocničních síťových systémech) s dostupností non-stop, centrální správou a spolehlivým úložištěm všech souborů DICOM.

„Soubory DICOM, obsahující údaje pacientů, jsou obvykle velké a v nemocnicích, klinikách a dalších zdravotnických zařízeních vedou k potenciálním problémům s úložným prostorem. Díky aplikaci MediQPACS pro QNAP NAS lze tyto obrovské soubory DICOM z připojených zdravotnických zařízení a AET ukládat bezpečně a centrálně. QNAP NAS také disponuje různými metodami pro rozšíření kapacity s ohledem na budoucí požadavky v oblasti ukládání dat,“ uvedl Anay Badavne, produktový manažer společnosti QNAP.

Uživatelé mohou snadno získávat a zobrazovat soubory DICOM (včetně obrázků, štítků a informací o pacientech) v aplikaci MediQPACS pomocí vestavěného prohlížeče prostřednictvím síťového připojení, což vede k praktičtějším pracovním postupům v oblasti zdravotní diagnostiky. Aplikace MediQPACS také umožňuje rychlé zobrazování nedávno přidaných studií pacientů, čímž se významně šetří čas lékařů při importování a vyhledávání pacientů a příslušných studií. Přetažením a puštěním různých snímků DICOM mohou lékaři zobrazovat různé snímky najednou a mohou na snímky přidávat vrstvu pro další diagnostiku pomocí nástrojů, jako je tvorba oken, vyrovnávání, livewire, obrysy prostor naplněných tekutinou atd.

Požadavky na systém NAS:

  • MediQPACS je kontejnerová aplikace. Pokud chcete používat MediQPACS, je nutné mít nainstalovaný Container Station 1.8.3031 (nebo novější).
  • QTS 4.3.4 (nebo novější).
  • Procesor x86 (Intel/AMD) s nejméně 2 GB RAM (pro ještě plynulejší funkčnost se doporučuje 4GB RAM). Poznámka: NAS na bázi ARM bude podporován v budoucích verzích.

Dostupnost

MediQPACS je nyní k dispozici v QTS App Center. MediQPACS nyní podporuje pouze anglický jazyk.