Zdravotnická skupina EUC získala speciální cenu „Environment Friendly kancelář roku“ v prestižní soutěži Kanceláře roku 2018

Nové kanceláře v centrále EUC a.s. v Praze vyhlásila odborná porota soutěže Kanceláře roku 2018 ve speciální kategorii Environment Friendly kancelář roku jako nejlepší z pohledu dopadů na životní prostředí při výstavbě a provozu kanceláří. V kategorii Kanceláře roku 21. století se stejné kanceláře EUC dostaly mezi finalisty.

Odborná porota soutěže Kanceláře roku vyhlásila ve středu 30. ledna 2019 na svém
3. ročníku výjimečné kancelářské interiéry za rok 2018. Kanceláře v centrále EUC v Praze se umístily vysoko hned ve dvou kategoriích. V kategorii Kanceláře roku 21. století (vyhlašováno je pouze 1. místo) patřila EUC mezi finalisty. „Pracovní prostředí centrály EUC vytváří pro své zaměstnance unikátní a inovativní pracovní prostředí. Jsme si vědomi toho, že zde naši lidé tráví většinu pracovního dne, a proto pro nás bylo důležité připravit jim takový prostor, aby pro ně byl příjemný a zároveň inspirativní. Nechybí zde proto kromě pracovních prostor například také oddychová zóna s kavárnou nebo telefonní budky pro vyřizování telefonických hovorů ohleduplně vůči ostatním kolegům,“ vysvětluje Ing. Václav Vachta, MBA, předseda představenstva EUC a.s.

Speciální cena Environment Friendly kancelář roku patří EUC dle poroty za to, že nejvíce zohledňovala dopady na životní prostředí při výstavbě a provozu kanceláří. „Budova, ve které se naše kanceláře nachází, je certifikována v environmentálním standardu LEED Platinum. To bylo při výběru budovy pro nás jedno z hlavních kritérií. Využíváme také inteligentní systém ovládání osvětlení – DALI systém. Koberce použité v našich prostorách obdržely certifikáty C2C,“ vypočítává některé atributy, které byly v této soutěžní kategorii vyhodnoceny jako nejlepší, Filip Fencl, ředitel centrálního nákupu a správy nemovitostí EUC a.s.

Fotografie naleznete v galerii zde:

https://www.euc.cz/o-nas/tiskove-centrum/cena-environment-friendly-kancelar-roku-patri-euc

Skupina EUC:

Zdravotnická skupina EUC tvoří největší síť ambulantních klinik v ČR. Je největším poskytovatelem ambulantní péče, prémiové péče, mamoscreeningu a lékařské péče pro zaměstnavatele. Od roku 2011 do roku 2018 investovala 708 milionů korun především do modernizace přístrojů, vzdělávání zaměstnanců a elektronizace systémů a služeb. V 28 zdravotnických zařízeních napříč ČR (včetně 10 prémiových), 19 lékárnách a 14 laboratořích zaměstnává 1 950 lidí, kteří poskytnou péči 1,8 milionu pacientů ročně. Na podzim 2017 vydala jako první v sektoru zdravotnictví v ČR emisi dluhopisů, v celkovém objemu 1,4 miliardy korun. Vice na www.euc.cz