Jak umělá inteligence v telefonech Huawei zjednodušuje život

Na poli technologií umělé inteligence dochází k neustálému pokroku. Společnost Huawei nejen velkou měrou přispívá k tomuto vývoji, ale taky přináší novinky, jež dokazují, že umělá inteligence není jen módní slovo, ale něco, co může reálně zlepšit život. O rovnováze pracovního a osobního života se snáz mluví než se realizuje. Proto každý uvítá na tomto poli alespoň malou pomoc.

Užitečný pomocník v práci

Při práci v multikulturním prostředí by spolu lidé často rádi více komunikovali, ale přetrvává mezi nimi jazyková bariéra. Huawei pro tyto příležitosti adaptoval překladač založený na umělé inteligenci, který je dostupný prostřednictvím nástroje HiVision.

Při běžných činnostech, ve kterých uživatelé spoléhají na svůj chytrý telefon, jako je čtení e-mailů nebo prohlížení internetu, by se mnoha z nich hodil větší externí displej. EMUI 9.0 přichází s vylepšenou funkcí Easy Projection, která dovoluje uživatelům propojit zařízení s většími monitory. Vylepšená funkce Wireless Easy Projection umožňuje uživatelům přístup k vlastnostem jako One-Click Projection, Highlight a Capture on Big Screen, které umožňují pohodlné zvýrazňování obsahu na televizích a dalších větších obrazovkách.

Umělá inteligence v mobilu šetří čas a dělá život zábavnějším

HiVision od společnosti Huawei je výborný průvodce na cesty. Při zamíření fotoaparátu na vybraný objekt jsou uživatelé propojeni s popisy a podkladovými materiály o památkách v 15 zemích světa.

HiVision dokáže také spárovat předměty s maloobchodním prodejem. Uživatel může naskenovat předměty a rovnou je koupit on-line. Aktuálně jsou tyto funkce propojeny s více než 200 globálními e-shopy a přibližně stovkou oficiálních značkových on-line obchodů. To dává spotřebitelům možnost vybrat si z více než 120 milionů položek.

Pro uživatele, kteří si hlídají stravu, je užitečná funkce měření kalorií, kdy namířením fotoaparátu na určitou položku se automaticky zobrazí jejich odhadovaný počet. Funkce je založená na odhadu umělé inteligence ohledně hmotnosti dané porce. Počítadlo kalorií v rámci HiVision aktuálně rozpoznává více než 100 různých potravin.

Další vychytávkou je Master AI, automatická optimalizace kompozice fotografie, která je součástí nastavení fotoaparátu. Využívá umělou inteligenci k rozpoznání předmětů a krajin, a proměňuje tak bez jakýchkoliv dalších vstupů amatérské dílo v umělecké.

Zatímco společnost Huawei už představila řadu funkcí umělé inteligence v mobilu, její éra je zatím stále v plenkách a mnoho jejího potenciálu zatím zůstává nevyužito. Což je pro Huawei závazek i další výzva nadále investovat do rozvoje umělé inteligence nejen v mobilech, ale taky v cloudových zařízeních. – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2018 se společnost umístila na 2. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Patnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.