Axis uvádí na český trh dva nové přístupové systémy pro vozidla

Společnost Axis Communications oznamuje novou řadu přístupových systémů pro vozidla založených na video analytické aplikaci AXIS License Plate Verifier, která je integrována přímo v kameře Axis. Dva typy systémů s pomocí této technologie automatického rozpoznávání registrační značky vozidla (ALPR) umožňují kontrolu přístupu vozidel v místech vjezdu a výjezdu, například na parkovištích. Systémy, jež byly představené ve vybraných evropských zemích a v Izraeli v roce 2018, budou od února 2019 k dispozici také v České republice a v zemích východní Evropy.

Přístupové systémy pro vozidla jsou prvním komplexním ALPR řešením pod značkou Axis a jsou k dispozici v podobě jednotlivých komponentů nebo jako kompletní balík s kamerou pod názvem AXIS P1445-LE-3 License Plate Verifier Kit. Doplňují tak bohatou nabídku inteligentních bezpečnostních řešení společnosti Axis.

„Kamery Axis se již léta používají spolu s technologiemi ALPR a v různých scénářích jsou považovány za jedny z nejvýkonnějších,“ řekl Andreas Johansson, globální produktový manažer Axis Communications. „Naše nové přístupové systémy pro parkoviště jsou ověřeným a plně podporovaným Axis řešením. Chceme dodávat osvědčené a spolehlivé systémy, které zjednoduší instalaci, práci systémových integrátorů a pro koncové uživatele budou při nasazování řešení ALPR představovat značnou úsporu.“

Přístupové systémy společnosti Axis pro vozidla zahrnují ty, které slouží ke kontrole vjezdu a výjezdu vozidel, jakož i řešení pro náročnější scénáře řízení přístupu vozidel. Obě řešení obsahují IP kameru AXIS P1445-LE a analytiku AXIS License Plate Verifier, která je aplikací ALPR. Systémy umožňují chránit parkoviště pro zaměstnance, logistická centra nebo prostory s omezeným přístupem jako jsou např. soukromé, rezidenční, ale i komerční parkoviště. Níže je základní přehled dvou nových systémů:

Vjezd a výjezd vozidel

 

  • Malý systém postavený na kamerách se zabudovanou aplikací ALPR automaticky zpracovává všechny kroky potřebné při vjezdu, čili zachycuje snímek vozidla, spravuje seznam vozidel, rozhoduje o přístupu a ovládá závoru.

 

  • Automaticky spravuje přístup prostřednictvím kontroly/porovnání poznávacích značek ze seznamu pro vjezd až 1000 autorizovaných a 1000 neoprávněných vozidel.
  • Může ovládat závoru přes I/O integrované v kameře, nebo přes modul AXIS A91 Network I/O Relay Modules.
  • Konfigurace prostřednictvím webového rozhraní umožňuje rychlou a snadnou instalaci.
  • Ideální řešení pro malé až středně velké instalace s požadavkem na cenovou dostupnost, vysokou propustnost a minimální aktualizace seznamů vozidel.

Kontrola přístupů pro vozidla

  • Vhodné pro malé, střední a velké instalace, které vyžadují pokročilé řešení s různými faktory ovlivňujícími povolení přístupů, jako např. kontrolou pro vjezd v určité dny v týdnu, s ohledem na denní čas, různé alternativní typy povolení, i na časté aktualizace seznamů vozidel
  • Řídicí systém kontroly přístupů vozidel Axis zahrnuje kromě ovládání kamery a analytiky i dveřní jednotku AXIS A1001 Network Door Control s předinstalovaným softwarem AXIS Entry Manager
  • Otevřené možnosti pro používání funkcí software třetích stran, jako i duální autentifikace, anti-passback, kontrola platby atd.

„Oba systémy jsou připraveny k provozu ihned po vybalení, což minimalizuje čas a náklady na samotnou instalaci. Instalační firma tak získá ohromnou výhodu, že může plně integrované systémy zprovoznit ještě dnes, a přitom má v případě potřeby stále otevřené možnosti pro budoucí rozšiřování. Koncoví uživatelé tak snadno, bezpečně a precizně zvýší bezpečnost parkoviště,“ dodal Johansson.

„Ve východní Evropě vidíme silnou poptávku od zákazníků, kteří provozují parkoviště nebo parkovací domy,“ řekl Dalibor Smažinka, Business Development Manager pro východní Evropu. „Jelikož počet aut v evropských městech neustále roste, roste i potřeba vyřešit parkování a regulovat místa, kde můžete své auto odstavit. Jednoduché nasazení automatického systému, který šetří lidské zdroje a čas, a který je založený na analytické aplikaci AXIS License Plate Verifier přímo v kameře, je přesně v souladu s aktuálními IT trendy.“

Oba přístupové systémy pro vozidla jsou od 1. února 2019 k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis i v České republice, na Slovensku, v Polsku, Rumunsku, Maďarsku, Chorvatsku, Slovinsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, Ukrajině, Rusku, Bělorusku, Kazachstánu, Turkmenistánu, Uzbekistánu, Ázerbájdžánu, Arménii, Bulharsku, Srbsku, Albánii, Bosně a Hercegovině.

Více informací naleznete na www.axis.com

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis je tvůrcem síťových řešení, která umožňují zvyšovat úroveň zabezpečení, přinášejí nové způsoby podnikání a vytvářejí tak chytřejší a bezpečnější svět. Jako přední světový hráč v oblasti síťového videa nabízí Axis produkty a služby v oblasti videodohledu a videoanalýzy, řízení přístupu a audiosystémů. V současnosti má Axis přes 3 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování řešení zákazníkům spolupracuje s partnery z celého světa. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS.

Další informace o společnosti Axis naleznete na webu www.axis.com.