P2P carsharing HoppyGo v roce 2018 vyrostl na více než čtyřnásobek

 

  • HoppyGo má 42 tisíc uživatelů a 1 500 vozů v databázi
  • Nabízí přes 300 druhů vozů
  • Uživatelé si mezi sebou půjčili auta na více jak 25 000 dní
  • Průměrné uživatelské hodnocení 4,89* dokazuje spolehlivost služby a spokojenost uživatelů

 

HoppyGo_2018.jpg

Praha 13. února 2019: HoppyGo má za sebou mimořádně úspěšný rok. Počet zákazníků se rozrostl čtyřnásobně na aktuální počet 42 000 uživatelů, kteří sdílenými auty najeli již 4 miliony kilometrů. Na platformě HoppyGo je k dispozici přes 1 500 aut a jejich majitelům firma za jejich zapůjčení vyplatila již přes 10 milionů korun. V letošním roce HoppyGo plánuje další vylepšování zákaznických služeb.

Peer-to-peer carsharing HoppyGo v roce 2018 rostl exponenciálně, a to i díky sloučení dvou dosavadních lídrů tohoto oboru na trhu – HoppyGo z dílny ŠKODA Auto DigiLab a SmileCar, za kterým stál železniční a autobusový dopravce Leo Express. Obě služby měly začátkem roku 2018 v součtu přibližně 10 000 uživatelů. Po bezproblémovém sloučení firma zakončila rok 2018 s více než 42 000 registrovanými uživateli.

„Loňský rok pro nás byl plný změn a jsem rád, že spojení firem proběhlo hladce. HoppyGo se daří a stále roste, což odráží i dosud nevyužitý potenciál trhu sdílených aut. Pro rok následující jsme si dali za úkol další vylepšování služeb a rozšiřování vozového parku, jehož rozmanitost je jednou z našich mnoha výhod oproti klasickým autopůjčovnám,“ komentuje Jan Charouz, CEO HoppyGo.

HoppyGo se v minulém roce dařilo získávat pro svou platformu nejen samotné řidiče, ale i majitele vozů. V nabídce má služba již 1 500 aut všech kategorií – od malých městských aut přes klasické sedany, kombíky a limuzíny až po užitkové dodávky či sportovní kupé. Na platformě je celkem k dostání přes 300 různých modelů aut, přičemž nejpopulárnějšími jsou Škoda Octavia, Škoda Fabia a Volkswagen Transporter. Uživatelé s půjčeným vozem ujedou průměrně 160 km a auto si půjčují na 2-7 dní.

Po každé ukončené výpůjčce se majitel vozu a řidič, který si auto půjčoval, vzájemně hodnotí. Průměrné hodnocení uživatelů na platformě HoppyGo dosahuje 4,89 z 5 hvězdiček, což ukazuje, že valná většina uživatelů má se službou velmi pozitivní zkušenost, a to jak na straně majitelů aut, tak na straně řidičů, kteří si auta půjčují.

V roce 2018 představilo HoppyGo řadu novinek včetně služby HoppyGo Business pro náročné a firemní zákazníky. Všechny vozy z této kategorie dosahují stáří maximálně 2 let, mají prémiovou výbavu, nájezd do 50 tisíc kilometrů, jsou v perfektním technickém stavu a k vyzvednutí jsou vždy připraveny s plnou nádrží, vyčištěné a naleštěné. Druhou novinkou je pak zobrazení sdílených aut v interaktivní mapě Operátora ICT.

Na letošní rok firma chystá zcela novou aplikaci pro všechny uživatele, která mj. umožní bleskovou registraci díky strojovému čtení dokladů pomocí fotoaparátu mobilního telefonu. Usnadnit předávání vozu by pak měla služba vzdáleného odemykání a zamykání vozu.