Sophos Central nyní umožňuje spravovat všechna bezpečnostní řešení nové generace značky Sophos

Rozšíření správy o firewall Sophos XG přináší pokročilé vlastnosti synchronizované ochrany, které umožňují zrychlení reakcí na kybernetické útoky prostřednictvím jediné cloudové administrační konzole

Praha – 21. února 2019 – Společnost Sophos, celosvětový lídr v oblasti ochrany sítí a koncových bodů, oznámila, že její firewall nové generace Sophos XG je nyní dostupný prostřednictvím konzole Sophos Central. Sophos tak zpřístupnil celé své portfolio bezpečnostních řešení v rámci jedné cloudové administrační platformy. Partneři i zákazníci společnosti Sophos mohou spravovat ochranu nové generace u sítí i koncových bodů přehledně z jednoho jediného místa.

Efektivita jako výsledek spojení správy více samostatných produktů do jedné cloudové administrační platformy není jediným přínosem – pozornost si zaslouží i rychlejší detekce hrozeb a zkrácení reakčních časů díky bezpečnostnímu mechanismu Heartbeat, který je klíčovou součástí technologie synchronizované ochrany značky Sophos. Podstatou tohoto pokročilého přístupu je sdílení varování o bezpečnostních incidentech přímo mezi produkty značky Sophos pro ochranu sítí i koncových bodů. Firewall XG automaticky komunikuje s produkty značky Sophos pro ochranu koncových bodů, čímž se proaktivně podílí na ochraně proti hrozbám, izolací strojů přeruší probíhající útok a provede kroky nutné k zajištění nápravy. Sophos Central vytváří efektivní bezpečnostní systém, který může využívat umělou inteligenci v rámci řešení Intercept X s technologií pro detekci a reakci na útoky na koncové body. Díky tomu nabízí rychlejší i efektivnější ochranu, než mohou poskytnout jednotlivé produkty samostatně.

“IT organizace nemají dostatek zdrojů na to, aby mohly reagovat na obrovské množství neměnných i neustále se měnících kybernetických úroků. Sofistikované hrozby vyžadují inteligentní bezpečností řešení, která jsou prediktivní, využívají více vrstev ochrany a mohou spolupracovat společně jako jeden systém. Díky konzoli Sophos Central mohou partneři i jejich zákazníci přistupovat ke všem bezpečnostním technologiím nové generace značky Sophos z jediné lokality a dosáhnout na všechny výhody synchronizované ochrany,” říká Dan Schiappa, senior viceprezident a produktový ředitel společnosti Sophos. “Spektrum počítačových hrozeb se rozšířilo, a musí se proto vyvíjet i náš přístup k ochraně IT infrastruktury. Každá organizace bez ohledu na svoji velikost potřebuje bezpečnostní řešení, která by byla jako celek inovativní, integrovaná a škálovatelná. A to vše Sophos Central nabízí, včetně tolik důležitého přehledu o tom, co a kde se v podnikové informační architektuře děje.”

Platformu Sophos Central uvedla společnost Sophos v roce 2015 a dnes zpracovává více než 8 milionů transakcí za minutu pro 82 000 zákazníků z celého světa.

Vedle firewallu XG a ochrany koncových bodů využívající umělou inteligenci mohou partneři a zákazníci prostřednictvím konzole Sophos Central spravovat ochranu webových prezentací, elektronické pošty, bezdrátových sítí, serverů a mobilních zařízení. Nechybí ani speciální řídicí panel pro partnery společnosti Sophos, který celkově zjednodušuje řízení jejich podnikání a umožňuje poskytovatelům řízených služeb přímočařejší správu klientů.

“Naplněním vize sjednocení firewallu XG a řešení Intercept X pro ochranu koncových bodů do konzole Sophos Central nám Sophos umožňuje předběhnout konkurenci. Díky výhodám a možnostem synchronizované bezpečnosti dostupných ze snadno spravovatelné cloudové platformy, která je plně integrovaná s celým bezpečnostním portfoliem značky Sophos, jde totiž o ještě výkonnější řešení než kdy dříve,” uvádí Ryan Lipschitz, technický viceprezident kalifornské společnosti Virtual Graffiti, Inc., která je partnerem Sophosu. “Velmi nás těší i rozšíření firewallu XG o ochranu před laterálními útoky. Jsme svědky toho, jak se mnoho kybernetických zločinců pokouší shromažďovat přístupové údaje, které by jim umožnily pohyb po síťové infrastruktuře oběti a ukrást nebo smazat vysoce hodnotná data. Zařazením firewallu XG do platformy Sophos Central přináší Sophos zcela zásadní výhody, které nikdo jiný nenabízí.“

Nedávné hrozby jako Emotet a cílený ransomware – například Matrix nebo SamSam – ukazují, že počítačoví zločinci ve snaze zůstat efektivní a dosahovat zisku neustále mění svoji útočnou taktiku. A základem, který umožňuje snadné zajištění ochrany a rychlé reakce na jakýkoli útok, jsou právě vlastnosti nové generace ve firewallu XG a řešení Intercept X kombinované s možnostmi synchronizované ochrany a snadnou správou všech produktů z jednoho centrálního prostředí.

“Naším cílem je nabídnout zákazníkům snadno použitelné vlastnosti, které přidají další bezpečnostní vrstvu tak, aby byla skutečně chráněná každá oblast jejich prostředí. Díky zařazení firewallu XG do platformy Sophos Central nyní Sophos nabízí komplexní bezpečnost centrálně spravovatelnou v prostředí cloudu. A právě tuto jednoduchost zákazníci vyžadují – nově mohou těžit z výhod bezpečnostního mechanismu Heartbeat, který zajišťuje komunikaci a výměnu informací mezi koncovým bodem a firewallem,” dodává Mehernosh (Nosh) Chemi, hlavní account manažer v kanadské firmě OPUS Consulting Group Ltd., která je rovněž partnerem společnosti Sophos. „Těší nás, že můžeme naše zákazníky směrovat k využívání řešení Intercept X včetně technologie pro detekci a reakci na útoky na koncové body nebo firewallu XG – to vše úzce spolupracující jako jednotný systém. Bezpečnostní produkty nové generace integrované s celým portfoliem značky Sophos do jedné konzole Sophos Central jsou tak vším, co zákazníci potřebují pro zajištění své ochrany. Tradiční způsoby ochrany dnes již s ohledem na příliš rychlý vývoj a růstu složitosti hrozeb nestačí.“

Zdarma dostupná zkušební verze firewallu XG je k dispozici pro všechny zákazníky i partnery společnosti Sophos. Více informací o konzoli Sophos Central v souvislosti s firewallem XG naleznete na https://www.sophos.com/en-us/products/next-gen-firewall.aspx.

Přečtěte si analýzy a novinky z oblasti bezpečnosti na oceňovaném blogu Naked Security News a získejte další nejnovější informace ze společnosti Sophos na Sophos News.

Spojte se se společností Sophos prostřednictvím kanálů Twitter, LinkedIn, Facebook, Spiceworks, YouTube.

###

O společnosti Sophos

Společnost Sophos je lídrem v oblasti nové generace ochrany koncových bodů i sítí. Jako průkopník v oblasti synchronizované ochrany vyvíjí svá inovativní řešení pro ochranu koncových bodů, sítí, webů, elektronické pošty i mobilních zařízení a pro šifrování dat tak, aby jednotlivé produkty mohly lépe vzájemně spolupracovat. Na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat se spoléhá již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí. Produkty značky Sophos jsou exkluzivně dostupné prostřednictvím celosvětové sítě složené z více než 26 000 registrovaných partnerů. Sophos sídlí v britském Oxfordu a je veřejně obchodovatelnou společností na londýnské burze pod symbolem „SOPH“. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.