Xiaomi představilo dvě vlajkové lodi – Mi 9 a Mix 3 s 5G

Ústředním bodem akce značky Xiaomi, která se konala v Barceloně v rámci Mobilního světového kongresu, bylo představení chytrého telefonu Mi 9 vybaveného jedním z nejlepších fotoaparátů a nejvýkonnějším procesorem na trhu. V rámci launche ale došlo také na ohlášení famózní novinky – telefonu Mi Mix 3 s 5G.

Barcelona, Španělsko, 25. února 2019 – Společnost Xiaomi, nejrychleji rostoucí značka mobilní techniky, včera na Světovém mobilním kongresu (Mobile World Congress) v Barceloně představila chytrý telefon Mi 9, který se svou výbavou řadí na top místo v nabídce značky. Smartphone Mi 9 oblečený do minimalistického designu a krásných duhových barev oslnil svým elegantním provedením s čelní a zadní stranou z Gorilla Glass 6. generace a kovovým rámečkem se díky novému procesoru Snapdragon 855 chlubí bezkonkurenčně nejvyšším výkonem mezi aktuálně dostupnými zařízeními se systémem Android, ale také špičkovým hlavním fotoaparátem se třemi objektivy, který se v nezávislém testu DxOMark zařadil na třetí místo mezi chytrými telefony. Čočky objektivu jsou kryté nepoškrábatelným safírovým sklem. Širokoúhlý displej typu Super AMOLED s úhlopříčkou 6,4 palce má rozlišení FHD+.Telefon je vybaven nejrychlejším bezdrátovým nabíjením, plně nabije baterii za neuvěřitelných 90 minut.

Nový smartphone Mi 9 je nejvyšším modelem značky Xiaomi a aktuálně nejvýkonnějším telefonem se systémem Android na trhu. Jako první oficiálně představený model na světě je vybavený novým osmijádrovým procesorem Qualcomm® Snapdragon™ 855 o taktu 3 GHz, vyrobeným 7nm technologií. Samotnému procesoru sekunduje procesor Hexagon speciálně vyvinutý pro umělou inteligenci. Pro provoz aplikací slouží 6, 8 nebo 12 GB operační paměti, velikost vnitřního úložiště je 128 GB, které vzhledem k více než dostatečné velikosti nedávalo smysl rozšiřovat paměťovými kartami. Dotykový displej typu Super AMOLED o úhlopříčce 6,4″ nabízí širokoúhlé rozlišení 2340 x 1080 bodů (FHD+) s hustotou 403 bodů na palec. Zvolená technologie zaručuje vysoce kvalitní obraz a vynikající čitelnost i na prudkém denním světle.

Telefon Xiaomi Mi 9 podporuje všechny běžné sítě včetně 4G LTE. Komunikaci s okolím zajišťuje konektor USB typu C, dvoupásmové Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n (2,4 a 5 GHz), NFC, Bluetooth verze 5.0 a infračervený port. K určování polohy slouží přijímač GPS. Telefon je vybavený operačním systémem Android 9 Pie s vlastním rozhraním Xiaomi MIUI 10 OS. Baterii o kapacitě 3 300 mAh lze dobíjet buď kabelem s podporou standardu Quick Charge 4+ (27 W), nebo bezdrátově prostřednictvím standardu Qi s výkonem až 20 W, kdy již po půl hodině zcela vybitá baterie dosáhne 70 % kapacity.

Nová vlajková loď značky Xiaomi je osazená čtyřmi fotografickými snímači, tři z nichž jsou umístěné na zadní straně přístroje a jeden o rozlišení 20 MPx na čelní straně, kde slouží jako fotoaparát pro autoportréty. Hlavní 1/2″ snímač o rozlišení 48 MPx doplňuje vysoce světelný objektiv (f/1,75). Druhý fotoaparát o rozlišení 16 MPx je vybavený širokoúhlým objektivem a třetí 12 MPx teleobjektivem, oba se světelností f/2,2. Za zhoršených světelných podmínek pomáhá zlepšit kvalitu snímků elektronická stabilizace obrazu (EIS). Telefon umožňuje natáčení videa v rozlišení 4K a nabízí i speciální režim se 960 snímky za sekundu pro mimořádně zpomalené záběry. Fotoaparát telefonu Xiaomi Mi 9 v uznávaném nezávislém testu DxOMark dosáhl třetího nejlepšího skóre pro statické snímky mezi aktuálně dostupnými fotomobily a byl vyhlášen vůbec nejlepším telefonem pro natáčení videa.

V závěru akce Xiaomi uvedlo LED žárovku Mi LED Smart Bulb ovladatelnou mobilním telefonem nebo pomocí inteligentních domácích systémů. Žárovka Mi LED Smart Bulb nabízí úsporný a stabilní zdroj světla, které lze optimálně přizpůsobit podmínkám, od náročné kancelářské práce po relaxaci či romantický večer. Volit je možné z 16 milionů barev světla a upravovat jas a barevnou teplotu. Uživatelé budou moci kontrolovat světla na dálku pomocí aplikace. Podporu Google Assistant a Amazon Alexa doplní v druhé čtvrtině roku také Apple Home Kit.

O XIAOMI

Xiaomi je nejrychleji expandující značka elektroniky a smartphonů. Na českém trhu působí Xiaomi oficiálně od září 2017. Distributorem značky Xiaomi pro Českou republiku jsou společnosti Witty Trade s.r.o. a Beryko s.r.o., které jako jediné na českém trhu disponují oficiální licencí pro distribuci produktů přímo od centrály Xiaomi v Číně a udržují s ní silné partnerství a přímou komunikaci. Oblíbenost značky, která se vyznačuje hlavně excelentním poměrem cena/výkon, roste v ČR raketovým tempem. Chytrý telefon Xiaomi vlastní každý šestý Čech. Chytré hodinky nebo náramek této značky pak dokonce každý druhý.