HTC EXODUS 1 přináší bezpečnost a soukromí uživatelům z celého světa

Světově první blockchainový smartphone útočí na korporátní obchodní modely založené na reklamě. Výrobce představil partnerství s prohlížečem Opera, který ve spojení s HTC EXODUS 1 nabídne nadstandardní zabezpečení.

Praha, 26. února 2018 – Společnost HTC dnes informovala, že uživatelé smartphonu HTC EXODUS 1 mohou již dnes aktualizovat své zařízení a získat přístup k decentralizovanému webu. První blockchainový telefon jej umožní s pomocí prohlížeče Opera. Jde o další krok na cestě k ochraně soukromí a bezpečnosti uživatelských dat. Výrobce navíc představil další decentralizované aplikace, se kterými blockchainový telefon dokáže pracovat a oznámil rozšíření distribuce.

„EXODUS cílí na budoucnost dat a jejich ochrany. Představuje snahu o zcela novou architekturu internetu, která respektuje soukromí uživatele a klade důraz na ochranu jeho dat. Důležité je i navrácení kontroly nad digitálním obsahem těm, kteří ho vytvářejí,“ řekl ředitel decentralizace v HTC Phil Chen.

Web 3.0 ve znamení bezpečí a soukromí

Decentralizovaný web umožní přímý přístup k informacím a službám bez velkých korporací v roli prostředníka, který těží ze svěřených dat. Decentralizace lidem vrátí moc spravovat svá data nezávisle a získat z vytvořeného obsahu maximum. Tento přístup umožní autorům přímou distribuci jejich obsahu, aniž by museli velkou část zisku odvádět společnostem, které jej ukládají a využívají.

Hnutí za Web 3.0 podporuje i vývojářský tým HTC EXODUS. Ten uvolnil Management API ke klíčům peněženky Zion s vybranými partnery, jejichž cílem je ochrana uživatelských dat. Prvním z partnerů, který API využívá, je společnost Opera. Ta dává uživatelům možnost zabezpečit pomocí HTC EXODUS 1 digitální majetek. Propojení s peněženkou Zion umožňuje spravovat digitální cennosti, provádět transakce a také se přihlašovat k různým službám. Klíče přitom zůstávají bezpečně uložené v zařízení.

„Jsme na úsvitu doby, kdy decentralizované služby zaútočí na momentální status quo. Stejně jako HTC jsme se i my rozhodli být mezi prvními, kteří umožní tuto transformaci,“ doplnil ředitel krypto oddělení společnosti Opera Charles Hamel. „Jsme proto hrdí, že můžeme být partnery projektu EXODUS a podílet se na definování nového standardů v oblasti bezpečnosti a kryptoměn.“

Významným příkladem spojení prohlížeče Opera a peněženky Zion je možnost provádět mikroplatby za obsah webových stránek. Prostředky tak obdrží přímo autor, který se může oprostit od standardního obchodního modelu velkých mediálních domů, usilujících o maximální počet kliknutí na reklamu.

HTC EXODUS 1 pro všechny

První blockchainový telefon na světě si vysloužil vřelé přijetí krypto komunity. Jeho kvality ocenil i zakladatel měny Ethereum Vitalik Buterin. Výrobce se proto rozhodl rozšířit jeho dostupnost i pro uživatele, kteří kryptoměny nevlastní. Těm přinese HTC EXODUS 1 především bezpečí a možnost prozkoumat nový internet i to, co nabízí. Od března proto bude telefon možné zakoupit pomocí běžných měn. V USA byla cena stanovena na 699 USD. Fanoušci kryptoměn mohou smartphone nadále získat za BTC, ETH, LTC a nyní také za Binance token BNB.

Nové decentralizované aplikace

Společnost oznámila i podporu platformy Decentraland a hry Etheremon, které využívají tokenů ERC-721. Ty mohou uživatelé nově ukládat ve své peněžence Zion. Dalšími partnery, kteří obohacují nabídku decentralizovaných aplikací pro EXODUS 1 jsou i následující projekty:

  • Blockfolio: Nejpopulárnější aplikace pro sledování vývoje kryptoměnového portfolia.
  • Numbers: Řešení umělé inteligence pro zařízení, která s uživatelským souhlasem sbírají data o spánku, pohybu, ale i řidičském chování. Ta dokáže vytřídit a připravit pro odeslání třetím stranám za účelem získání personalizovaných služeb.
  • Nodle: Poskytovatel připojení pro internet věcí, který v nadcházejících měsících bude využívat SDK peněženky Zion.

O HTC

Cílem společnosti HTC Corporation je přinášet na trh brilantní technologie. Již od roku 1997, kdy představila první kapesní počítač, nabízí společnost oceňovaná zařízení. Nechybí mezi nimi uznávané řady smartphonů HTC U a HTC Desire, ani aktuálně nejpokročilejší virtuální realita na trhu HTC Vive se širokým portfoliem příslušenství. Akcie HTC jsou veřejně obchodovatelné na tchajwanské burze cenných papírů (TWSE: 2498). Více informací na www.htc.com.

O projektu Exodus:

Projekt Exodus představuje technologii smartphonu, který bude základním kamenem decentralizovaného webu. Po 20 letech vývoje mobilních zařízení a virtuální reality investuje společnost HTC do spojení technologie blockchain a mobilního telefonu. To přinese novou éru bezpečných transakcí i ukládání dat. Více informací na www.htcexodus.com.