Apple Pay platby v aplikaci Pilulka.cz

Pilulka přijímá platby Apple Pay ve všech 125 Pilulka lékárnách po celé ČR a jako první internetový obchod v ČR také ve své mobilní aplikaci Pilulka.

Mobilní a digitální peněženkou Apple Pay se dá platit v aplikaci Pilulka, kde je k dispozici kompletní sortiment čítající bezmála 30 tisíc položek z oblasti zdraví, péče o tělo a výživy. Nová možnost platby vznikla díky spolupráci se společností PAYU hned po uvedení služby na český trh.

„Majitelé telefonů a tabletů s operačním systémem iOS u nás dělají čtvrtinu všech nákupů, Apple Pay jim platby usnadní. Pokud se týká lékáren, v nich 24 procent plateb probíhá bezhotovostně. I zde tedy vidíme velký potenciál – platba mobilem ušetří čas oběma stranám,“ říká Tomáš Záruba, produktový manažer Pilulka.cz.

Ve schvalovacím procesu již jsou i platby přes Google Pay. Mimo ně je možné využít širokou paletu metod jako bankovní převod, dobírka, online platba kartou a další.

„Pilulka.cz je lídr v digitalizaci lékárenství. Snažíme se tento segment, tradičně konzervativní, inovovat a technologicky posouvat dopředu. Jako první v oboru jsme spustili mobilní aplikaci, jako jediní máme vlastní vývojový tým pro iOS a Android. Dnes na náš e-shop přichází přes 50 procent zákazníků z mobilu,“ doplňuje Michal Hanáček, ředitel Pilulka.cz.

Apple Pay mohou aktuálně využívat klienti Komerční banky, Air Bank, České spořitelny, Monety, mBank, J&T Banky, Twista a stravenek od Edenredu.

Skupina Pilulka působí na českém, slovenském a rumunském trhu od roku 2013 a v současnosti provozuje 125 růžových Pilulka Lékáren společně s internetovými lékárnami Pilulka.cz, Pilulka.sk a Pilulka.ro. Společnost zaměstnává přes 380 lidí, převážně se zdravotnickým vzděláním. Je majoritně vlastněna českými fyzickými osobami, které se aktivně podílejí na jejím řízení.

Pilulka v roce 2017 získala ocenění APEK E-commerce Awards 2017 za nejvíce inovativní a originální internetový obchod. V 2017 získala Pilulka 1. místo v regionu CEE v kategorii vycházejících hvězd Rising Star a v roce 2018 získala 5. místo v hlavní kategorii ve střední a východní Evropě v soutěži Deloitte CE Technology Fast 50.