Edenred: Počet uživatelů Apple Pay vyrovnal konkurenční Google Pay

Pouhých devět únorových dní stačilo k tomu, aby se zdvojnásobil počet lidí, kteří k platbám za obědy a benefity používají mobilní platby. K deseti tisícům uživatelů, kteří mají svoji stravenkovou kartu Ticket Restaurant nebo její benefitní obdobu Edenred Benefits v telefonu se systémem Android se za tuto rekordně krátkou dobu přiřadil stejný počet uživatelů, kteří si je přidali do svého mobilního zařízení od firmy Apple.

Platby prostřednictvím Google Pay vydavatel obou karet – společnost Edenred – umožňuje od loňského června, v případě Apple Pay je to od startu této služby, tedy od 19. února letošního roku. „Apple Pay má doslova raketový start. Mobilní přístroj od firmy Apple má pouze 6 procent zaměstnanců majících karty Edenred, tedy necelých 18 tisíc lidí, ale skoro deset tisíc z nich si službu Apple Pay aktivovalo. To je nečekaně vysoké číslo,“ komentuje generální ředitel společnosti Edenred Nicolas Eich.

Podle experta na digitální platby z Edenredu Jiřího Brycha je částečně tento výsledek dán i tím, že někteří majitelé telefonů Android mají verze přístrojů, které mobilní platby neumožňují. „Naproti tomu u Apple umožňují platby téměř všechny přístroje,“ říká Brych. I přesto je podle něj start Apple Pay neuvěřitelně rychlý.  „Velmi nás také překvapuje vysoký podíl plateb hodinkami – je to téměř téměř 17 % všech transakcí,“ konstatuje Brych.

Edenred po spuštění Apple Pay neeviduje žádné technické problémy ani v procesu aktivace karet ani v platbě v akceptační síti. „Úspěšné a rychlé spuštění Apple je důkazem, že Česko patří ke světové špičce v bezkontaktních platbách a inovacích,“ doplňuje Nicolas Eich.

Edenred celkem vydal 150 tisíc stravenkových karet Ticket Restaurant a téměř stejný počet benefitních Edenred Benefits. Průměrná mobilní platba za oběd nyní dosahuje částky 114,41 Kč, u benefitů je to 562,44 Kč. Z celkem 20 tisíc karet v mobilech pak je většina – 15 tisíc – těch stravenkových. „Každý desátý člověk tak již za jídlo platí mobilem nebo hodinkami (aktuální součet Google Pay a Apple Pay).

▬▬

Společnost Edenred je celosvětovou jedničkou v oblasti platebních řešení. Propojuje 830 tisíc klientů z řad podniků, 47 milionů uživatelů z řad zaměstnanců a 1,7 milionů partnerů z řad obchodníků ve 45 zemích. V roce 2018 díky své globální technologické platformě skupina Edenred zpracovala 2,5 miliardy transakcí provedených zejména prostřednictvím mobilních aplikací, on-line platforem a karet, přičemž jejich celkový objem převýšil 28 miliard eur.

Na 8 500 pracovníků skupiny se zasazuje o zlepšování života zaměstnanců, zvyšování výkonnosti podniků i růst obratu obchodníků, a to prostřednictvím tří hlavních oblastí činnosti:

  • zaměstnanecké výhody (výživa, stravování, spokojenost, volný čas, kultura, osobní služby);
  • řešení profesionální mobility (palivo, mýtné, údržba, služební cesty);
  • doplňková řešení: služby korporátních plateb (virtuální platební karty, identifikované bankovní převody, dodavatelské platby), incentivy a odměny (dárkové platformy a karty, motivační programy) a veřejné sociální služby.

Akcie společnosti jsou kotovány na burze Euronext Paris a jsou součástí indexu CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe a MSCI Europe.

Více informací naleznete na: www.edenred.com