Provident podpořil děti z Klokánku v Ústí nad Labem

Zástupci mostecké pobočky Provident Financial předali Klokánku v Ústí nad Labem šek v hodnotě 16 460 korun. Polovinu částky mezi sebou vybrali sami zaměstnanci, druhou polovinu pak společnost dorovnala v rámci projektu „Pobočka pomáhá.“ Klokánek, který pečuje o týrané, zneužívané, opuštěné, zanedbávané či jinak sociálně ohrožené děti, využije dar na nákup potravin a drogerie.

Finanční sbírka na Klokánek se v mosteckém Providentu uskutečnila na konci loňského roku. Desítky zaměstnanců a obchodních zástupců do sbírky vybrali 8 230 korun. Celkovou částku pak společnost ještě zdvojnásobila v rámci CSR projektu Pobočka pomáhá. „Velmi si vážíme toho, že se do akce zapojilo tolik kolegů. To jen potvrzuje, že u nás pracují lidé, kterým není lhostejné, co se okolo nich děje,“ říká organizátor sbírky Radek Krásný, a dodává: „Nápad finančně podpořit Klokánek v Ústí vzešel od jedné z našich obchodních zástupkyň, která místním dětem sama pravidelně přispívá. V minulosti jsme už navíc podobnou akci organizovali pro Klokánek v Teplicích a plánujeme další projekty.“

Vybranou částku Klokánek využije na běžný provoz péče o téměř 30 dětí. „Naše zařízení je státem financováno pouze z 60 %, zbytek prostředků musíme nalézt vlastními silami. Proto je pro nás pomoc Providentu nesmírně cenná. Částka nám pomůže s týdenními výdaji na potraviny a drogerii pro děti,“ uvedla ředitelka Klokánku Ústí nad Labem Daniela Brníková. Šek ve výši 16 460 korun předali zástupci mostecké pobočky Providentu na začátku února.

Klokánek nabízí pomocnou ruku rodinám i dětem, jako jsou například sourozenci Denis a Deniska. Ty nešťastná shoda okolností vyhnala i s rodiči na ulici. Ačkoli se rodiče svých dětí vzdát nechtěli, rozhodli se je umístit na nějakou dobu do Klokánku, než se jejich bytová situace vyřeší. Také s tím jim v Klokánku pomohli a rodina tak žije opět pohromadě. Naopak o ročního Románka v Klokánku pečovali z důvodu těžkého zanedbání péče. Za 25 let působení se zaměstnanci Klokánku po České republice starali o 6 228 různě ohrožených dětí.

Více o Klokánku:

Klokánek je projekt Fondu ohrožených dětí, jehož cílem je nabídnout dětem namísto ústavní výchovy, dokud se nemohou vrátit zpět do své rodiny, nebo dokud pro ně není nalezena trvalá náhradní rodinná péče. V současné době existuje třicet dva Klokánků na území celé republiky, s celkovým počtem čtyři sta devadesát míst. Více zde: https://www.klokanekusti.cz/o-nas/