Mzdy a docházku ve Vojenských lesích hlídá OKbase

Praha, 12. března 2019. Vojenské lesy a statky ČR, s.p. (dále VLS) lépe řídí lidské zdroje prostřednictvím personálního a mzdového systému OKbase. Produkt od společnosti OKsystem tak tvoří jednotné řešení pro všechny divize VLS, což dohromady představuje více než 3 000 pracovněprávních vztahů. Systém OKbase umožňuje realizovat rozdílné požadavky na zpracování mezd a evidenci docházky zaměstnanců v hlavních oborech činnosti podniku, tedy nejen v lesnictví a zemědělství, ale i ve službách ostrahy a ochrany majetku.

„Velice nás těší, že se nám společně s kvalitním implementačním týmem VLS podařilo systém integrovat do stávající infrastruktury a přitom dosáhnout požadované optimalizace personálních procesů napříč celým podnikem,“ říká Petr Panec, obchodní ředitel společnosti OKsystem. „Věříme, že nyní již více jak roční spolupráce s VLS ověřila a posunula schopnosti OKbase hned ve třech zajímavých segmentech: lesnictví, zemědělství a oblasti poskytovatelů bezpečnostních služeb.

„Implementace systému OKbase u našeho státního podniku proběhla díky nasazení interních i externích pracovníků bez větších komplikací. Za jejich mimořádný výkon jim patří velké díky. Věříme, že nám systém pomůže zefektivnit práci v personální a mzdové agendě. Díky podrobnému reportingu se chceme také zaměřit na zkvalitnění práce s řízením lidských zdrojů,“ uvedl ekonomický náměstek VLS Zdeněk Mocek.

Společnost VLS se rozhodla využívat OKbase pro oblast lidských zdrojů, zpracování mezd a evidenci docházky. Nové řešení bylo integrováno se stávajícími informačními systémy firmy. Nejednalo o klasický projekt náhrady jednoho systému druhým, ale o zajištění „standardních“ HR funkcionalit, které byly doposud součástí komplexního systému pokrývajícího oblast ERP a lesní výroby. Při této operaci bylo potřeba zajistit všechny integrační vazby tak, aby nebyl ohrožen běžný provoz podniku. Vše je nově spravováno jednotným a uceleným systémem, který obsluhuje požadavky ředitelství v Praze i všech šesti divizí VLS rozmístěných v různých oblastech České republiky.

Součástí projektu byla dodávka a instalace docházkových terminálů a poskytování služeb podpory a údržby systému po dobu dalších šesti let.

O Vojenských lesích a statcích

Vojenské lesy a statky ČR, s.p., (VLS) jsou účelovou organizací založenou Zakládací listinou Ministerstva obrany ČR. Státní podnik s více než osmdesátiletou tradicí hospodaří převážně ve výcvikových prostorech armády ČR – zhruba na 126 000 hektarech lesní půdy v majetku státu. To představuje přibližně pět procent lesní půdy v České republice. Na rozdíl od jiných lesnických organizací hospodaří VLS také na více než 6000 ha zemědělské půdy. Vedle myslivecké činnosti se společnost věnuje rovněž rybářství. Podnik dále zajišťuje pro svého zřizovatele specializované činnosti, především strážní službu.

Co je OKbase

Informační systém OKbase je určen personalistům, mzdovým účetním, manažerům a přes interaktivní webové rozhraní všem zaměstnancům. Využívají jej přední české i nadnárodní společnosti a úřady, často s desítkami poboček na území celé České republiky. Nezáleží, zda je potřeba postarat se o několik desítek zaměstnanců v jedné lokalitě nebo několik tisíc osob rozptýlených v široké pobočkové síti. Jde o rozsáhlé a variabilně nastavitelné řešení, které využívá nejmodernější dostupné technologie. Funkční moduly Docházka, Personalistika a Mzdy doplňují specializované moduly a submoduly. Více na www.okbase.cz

O společnosti OKsystem

OKsystem je česká softwarová společnost s mezinárodní působností. Na trhu informačních technologií působí od roku 1990. Její programy a služby používají stovky tisíc uživatelů v soukromém sektoru i ve veřejné správě. Většinu zákazníků má společnost OKsystem v České republice, její software znají uživatelé i v dalších evropských zemích a USA. Mezi její známé produkty patří personální a mzdový systém OKbase, řešení pro bezpečnou komunikaci Babelnet nebo systém pro správu dokumentů OKdox.