Bolt se chystá spustit službu na doručování jídla

Bolt, přední evropská přepravní platforma, má v plánu spustit službu na doručování jídla. Jako první se objeví na nejdůležitějších trzích Evropy a Afriky.

2019-03-21 15_19_43-Bolt (Taxify) - Rychlý a cenově dostupný odvoz.png

Roman Sysel, šéf Boltu pro Českou republiku a Slovensko k tomu říká:

“Zákazník je pro nás v Boltu extrémně důležitý. Jedním z nejlepších příkladů tohoto přístupu je to, že jsme naši společnost postavili na efektivitě. Jsme schopni nabídnout nejlepší cenu cestujícímu a zároveň si oproti konkurenčním platformám bereme od řidičů menší poplatek za využití aplikace. Díky tomu se nám podařilo v porovnání s našimi konkurenty růst rychleji a současně utrácet méně.”

“Teď chceme tuto změnu přinést také do oblasti doručování jídla. Chceme propojit naši technologii, efektivní provoz a stovky tisíc řidičů a klademe si za cíl vytvořit nejlepší službu na doručení jídla pro miliony zákazníků v Evropě a Africe, kteří již naši aplikaci denně využívají.”

Společnost v nedávné době po celém světě změnila svůj název z Taxify na Bolt. Cílem přejmenování byla zejména snaha upravit značku tak, aby odpovídala širší vizi mobility, kterou společnost zastává. S aplikací Bolt si už nyní lze objednat odvoz auty, na motorkách nebo elektrických koloběžkách.

 

Služba na doručení jídla bude jako první spuštěna v průběhu léta v Estonsku, Finsku a Jihoafrické republice. “Plánujeme tuto novou službu zavést postupně napříč všemi trhy, na kterých působíme, nicméně přesné datum rozšíření do České republiky zatím nemůžeme komentovat.”

O Boltu

Aplikace Bolt, dříve známá jako Taxify, je přední evropská přepravní platforma, která se snaží o to, aby doprava ve městě byla jednodušší, rychlejší a spolehlivější.

Byla založena v roce 2013 Markusem Villigem. Je jednou z nejrychleji rostoucích přepravních platforem v Evropě a Africe. Investovaly do ní firmy jako Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital a spoluzakladatel společnosti TransferWise Taavet Hinrikus.

Bolt má 25 milionů uživatelů ve více než 30 zemích po celém světě.

Více informací zjistíte na www.bolt.eu.

O Markusi Villigovi

Markus Villig je zakladatel a šéf Boltu (původně Taxify). Spojil se se svým bratrem Martinem, který dříve pracoval ve Skypu. První verzi aplikace vytvořili v roce 2013, když měl Markus 19 let. Markus se stal nejmladším šéfem, kterého časopis Forbes v Evropě zařadil do svého žebříčku 30 pod 30. Je také nejmladším zakladatelem evropské firmy, jejíž hodnota přesahuje miliardu dolarů.