HSBC podpořila dívky v dětských domovech v jejich budoucí kariéře

Praha, 1. 4. 2019 – Banka HSBC v rámci dlouhodobé podpory činnosti dětských domovů uspořádala pro dva vybrané dětské domovy v České Lípě a Boskovicích zábavný den na podporu tamních dívek za účelem jejich úspěšného zapojení do pracovního procesu a osvěty bezpečného fungování na sociálních sítích. Akce proběhla v pátek 15. března, a kromě zaměstnanců HSBC se jí zúčastnili i stylistka a profesionální fotograf. Banka HSBC tak navazuje na předchozí projekty jako například Strom splněných vánočních přání v dětských domovech.

Den, který měl za cíl podpořit sebevědomí mladých žen těsně před jejich nástupem do prvního zaměstnání a jejich uplatnění na trhu práce, uspořádala banka HSBC ve spolupráci se svými zaměstnanci v pátek 15. března. Kromě zaměstnanců banky, kteří se postarali o program celého dne, se akce zúčastnili také stylistka a profesionální fotograf.

Tým dívkám poradil, jak nejlépe použít osobní informace a sestavit profesní životopis, a pomohl dívkám s nafocením profesionálních fotografií, jež mohou na startu své kariéry využít. Zaměstnanci HSBC dále dívkám přátelskou formou zprostředkovali školení na téma používání sociálních sítí, aby byly v budoucnu schopné efektivně chránit svá osobní data a zůstat v bezpečí online.

“Podporovat ženy v rozvoji jejich kariéry je rozhodně třeba a u těch, které neměly to štěstí na kvalitní zázemí, to platí dvojnásob. Jako zaměstnavatelé sami dobře víme, že kvalitní životopis i profesionální fotografie mohou výrazně pomoci u výběrového řízení. Gramotnost na sociálních sítích je pak v dnešním světě plném online nástrah zcela nezbytná. Důležité ale také je, že jsme si to všichni společně skvěle užili,” říká Richard Keery, generální ředitel HSBC France – pobočka Praha.

Banka HSBC dlouhodobě finančně podporuje Dětský domov Krásná Lípa a Dětský Domov Boskovice a pro jejich obyvatele pořádá různé akce. V loňském roce HSBC například zorganizovala aktivitu Strom splněných vánočních přání, v rámci které zaměstnanci HSBC nakoupili dětem vánoční dárky.

HSBC se celosvětově věnuje vzdělávacím a environmentálním projektům. Součástí těchto aktivit je darování finančních zdrojů pro komunitní programy a poskytování dobrovolné práce. Prostřednictvím tisíců dobrovolníků, kteří zdarma věnují svůj čas a schopnosti, pomáhá HSBC neziskovým organizacím ve všech zemích, kde působí.

HSBC Holdings plc

HSBC Holdings plc, mateřská společnost HSBC Group, má sídlo v Londýně. Společnost HSBC nabízí zákazníkům po celém světě své služby prostřednictvím přibližně 3 900 poboček v 67 zemích a teritoriích v těchto geografických oblastech: v Evropě, Asii, Severní Americe, Latinské Americe, na Středním východě a v severní Africe. Její aktiva ve výši 2 652 miliardy dolarů (údaje k 31. březnu 2018) činí z HSBC jednu z největších světových bankovních a finančních institucí. HSBC působí v České republice od roku 1997. HSBC France – pobočka Praha se zaměřuje na služby pro mezinárodní společnosti, které mají obchodní aktivity v České republice, a na pomoc českým podnikům při jejich mezinárodní expanzi.