SodaStream představuje první technologii umožňující využít CO2 z vydechovaného vzduchu pro přípravu perlivé vody

Praha (1. dubna 2019)Společnost SodaStream využila první dubnový den k představení unikátní technologie doposud využívané pouze na vesmírných stanicích k odstranění nadbytečného CO2 plynu ze vzduchu. Technologická novinka s názvem SodaStreamMe je výsledkem spolupráce značky SodaStream a amerického astronauta Scotta Kellyho. Díky SodaStreamMe je nyní možné připravit si perlivou vodu rychle a bez nákladů pouhým vydechnutím vzduchu s nadbytečným CO2 plynem z plic do speciálního nástavce na lahvi.

Unikátní technologie na nové cestovní lahvi SodaStreamMe je zmenšenou verzí filtrační technologie CO2 plynu využívané na vesmírných stanicích. Jedná se o výsledek spolupráce značky SodaStream a amerického astronauta kapitána Scotta Kellyho, který je mimo jiné známý jako držitel nejdelšího souvislého pobytu ve vesmíru. Kelly svůj nápad, inspirovaný sledováním vzduchu probublávajícího velkými vodními filtry CO2 plynu během mise na vesmírné stanici, osobně představuje v poutavém video spotu, který můžete shlédnout na

www.sodastream.cz/sodastreamme  

Právě CO2 plyn je nezbytnou složkou používanou při přípravě perlivé vody, proto první kroky Scotta Kellyho zpátky na Zemi vedly logicky ke značce SodaStream, která je v oboru perlivé vody celosvětovou jedničkou.

„Původ nápadu v hlavě amerického astronauta během jeho mise na vesmírné stanici je pro nás tím nejlepším signálem, že vysoká obliba perlivé vody už překračuje hranice planety Země a naši zákazníci si rádi dopřejí doušek čerstvé perlivé vody nejen doma či na zahraniční dovolené, ale i během svých cest do kosmu,“ uvádí Michal Panis, zodpovědný za marketing značky SodaStream na českém trhu a dodává: „Nová technologie dovoluje mít doslova v kapse či batohu jednoduchý způsob, jak si kdekoliv rychle připravit čerstvou perlivou vodu bez složitého vybavení.“

Odborným garantem představení novinky na českém trhu se stal Petr Vančura, který má k vesmírným technologiím blízko díky svému účinkování v roli člena posádky kosmické lodi ve známém televizním seriálu. „V průběhu natáčení jsem pochopil, jak propleteným systémem neuvěřitelně složitých technologií vesmírný program disponuje. Oceňuji, že se našla značka, která se dokázala zamyslet, jak by se kousek z těchto technologií dal využít, aby byl prospěšný i nám ostatním tady dole na Zemi,“ vyjádřil se na adresu novinky SodaStream Petr Vančura.

Sada obsahující opakovaně použitelnou nápojovou lahev o objemu 0,6 l a speciální nástavec na využití CO2 plynu z vydechovaného vzduchu bude nabízena na českém trhu za doporučenou maloobchodní cenu 599 Kč včetně DPH. Další podrobné informace o nové cestovní lahvi i termínu její dostupnosti se zájemci dozví na webu www.sodastream.cz.

O značce SodaStream

SodaStream je specialistou na perlivou vodu nachystaný v pohodlí domova bez tahání lahví a jedničkou mezi perlivými vodami, co do počtu vypitých litrů. *

 Firma se od svého počátku datovaného do roku 1903 soustředí na ucelenou nabídku výrobníků domácí perlivé vody a souvisejícího příslušenství. Jejím cílem je nabídnout příjemný způsob přípravy vlastní perlivé vody v pohodlí domova místo tahání protivných plastových lahví a následného vynášení hromad plastového odpadu. Počtem stisknutí výrobníku si zákazník sám volí výslednou perlivost vody a přidáním čerstvého ovoce má možnost vytvořit lákavé pití bez zbytečných cukrů či sladidel pro sebe i svou rodinu. Litr vlastní domácí perlivé vody přitom vyjde na velmi příznivou cenu 2,57 Kč, takže si za pohodlí nemusí zákazník zbytečně připlácet. 

Kromě svého pohodlí navíc používáním každého jednoho výrobníku domácí perlivé vody SodaStream domácnosti ochrání přírodu v průběhu tří let přibližně před 2 500 prázdnými PET lahvemi od nápojů.

 Pro další informace a novinky navštivte adresu www.sodastream.cz

* Zdroj: Porovnání firemních dat s výzkumem trhu balené vody za rok 2014 společnosti Canadean.