e-Mobilita jako součást našeho SW řešení s produktem FLEXI IT

Elektrický pohon je v současnosti velmi diskutované téma, a to nejen v automobilovém světě, ale také ve všech oborech, kterých se dotýká.   Je to už zmiňovaný automobilový průmysl, dále logistické společnosti, oblast energetiky, legislativy a v neposlední řadě také IT společnosti a jejich softwarové produkty, jež řeší e-mobilitu.

Jako lídři na trhu v oblasti fakturačního softwaru pro utilitní dodavatele, distributory či obchodníky s energiemi jsme nově vyvinuli speciální modul pro e-Mobilitu, jehož základ je postavený na produktu Flexi IT, který jsme modifikovali dle potřeb a zadání dodavatelů elektrických energií pro nabíjecí stanice e-Mobility.

Samotné vyúčtování se provádí skrze standardizovaný komunikační protokol OCPP 1,5. Pomocí protokolu se autorizuje nabíjecí karta zákazníka, která je vázána k zákaznickému účtu a po provedeném nabití se přenesou data do CDR (záznam o dobíjených datech), který obsahuje zákaznické číslo, nabíjecí čas, množství energie a identifikaci stanice. Dle zákaznické smlouvy může provozovatel provádět vyúčtování dle měsíčního paušálu, platby za připojení k dobíjecí stanici, platby za kWh nebo platby za minutu dobíjení. K jednomu zákaznickému účtu může být vystaveno více dobíjecích karet, které mohou na základě dodatku evidovat odlišné způsoby fakturace. Všemi oblíbené slevy a jakékoliv další zvýhodnění mohou být vázané na stanici anebo síť, na které se může sleva uplatnit.

Máme alternativu k současným dopravním systémům založeným na fosilních palivech. A co dál? To se ukáže v následujících měsících a letech.  Zkrátka, e-Mobilita je moderní doprava blízké budoucnosti, která se bude týkat Vás a Vašich dětí především.