Pointa vydává první sbírku poezie, Inkoustové epolety Robina Hendrycha

Praha, 10. dubna 2019 – V online nakladatelství Pointa se dnes zrodila čtvrtá knížka: sbírka rondelů Inkoustové epolety od Robina Hendrycha. Dvaadvacetiletý student filozofie je fascinován starými formami a díky Pointě se s nimi rozhodl vyjít ven mnohem dříve, než původně zamýšlel.

Robin Hendrych je tak vedle Marka Dobrého (Penis nemá uši) druhým mužem, jehož kniha pod hlavičkou Pointy spatřila světlo světa. „Rozhodně to není sbírka, která by měla člověka k poezii přivést, zakládá se hodně na formě. Konkrétně na rondelech, rondeletech a trioletech, což jsou typické formy středověké francouzské poezie. Jsou to takové zpěvné, rytmicky komplikované básně, které se snaží vytvořit dojem kulatosti,“ popisuje autor Inkoustové epolety.

Rozhodně prý nejde o sbírku, která by oslovila pouze fanoušky středověké poezie, dodává. Psaní poezie se věnuje dlouhodobě: „Už asi šest až sedm let mám pravidelně autorská čtení, vydávám básně čas od času časopisecky. Vydat sbírku je ale mnohem náročnější než poslat pár básniček do časopisu. Nebýt Pointy, neodhodlal bych se k tomu ještě hodně dlouho. Online platforma hodně věcí zjednodušila, dal jsem na ní dohromady tým a tvorbu knihy zafinancoval v předprodeji,“ vysvětluje, proč svou sbírku vydal ve spisovatelsky útlém věku.

Inkoustové epolety nejsou zajímavé jen svými verši, celá sbírka je doprovázena jedinečnými ilustracemi, které náladu i formy veršů dokreslují. Knihu si čtenáři můžou koupit v e-shopu Pointy i v kamenných knihkupectvích.

Více o nakladatelství Pointa a knihách, které jsou právě v předprodeji, se dozvíte zde.

Více o knize i ukázku z ní najdete zde.

Jsme online komunita. Kde nás najdete?