Alza spouští prodej solárních elektráren pro domácnosti

Praha, 25. 04. 2019 – Největší český online prodejce Alza.cz podporuje trvale udržitelný rozvoj a u příležitosti světového Dne země spouští v e-shopu prodej solárních elektráren na klíč. Majitelům rodinných domů od dnešního dne nabízí celkem 6 balíčků od externích partnerů startujících na 84 999 Kč. V ceně bude zahrnut kompletní servis, poradenství
i pomoc při zajištění dotace z programu Nová zelená úsporám, kterou je možné na tuto investici momentálně čerpat.

Alza.cz jako společensky odpovědná firma vytrvale hledá způsoby, jak podpořit udržitelný rozvoj. Do budoucna chce klást ještě vyšší důraz na ekologii, elektromobilitu, využívání recyklovatelných materiálů a podporu energetické soběstačnosti. Pilotní projekt zaměřený na fotovoltaiku spouští pod hlavičkou Alza Power a s nabídkou 6 balíčků od dvou různých partnerů – Lomina AG a Insight Energy s.r.o.

„Oblast ekologické výroby elektřiny navazuje na stále rostoucí popularitu tzv. chytrých domácností. Pro každou velikost domu (malé, střední a velké) nabízíme dva balíčky. Ty lze upravit na míru každého zákazníka, případně i rozšířit o tepelné čerpadlo. Většina z nich zahrnuje i baterii pro ukládání přebytečné energie. Cena solární elektrárny na klíč se pohybují v rozmezí 84 999 až 269 999 Kč při započtení dotace ze strany státu,“ upřesnil obchodní ředitel Alza.cz Petr Bena. „S projektem solárních elektráren zároveň uvádíme nový obchodní model, kdy nerealizujeme dodávky sami, ale ve spolupráci s prověřenými externími partnery.“

Nabízené balíčky Alza pečlivě sestavila ve spolupráci se dvěma zkušenými firmami z oboru – Insight Energy a Lomina AG, které budou všechny poptávky řešit komplexním dodáním na klíč. Na základě vybraného řešení zajistí daný partner audit, konzultace, povolení, instalaci, revizi i státní dotaci z programu Nová zelená úsporám. Při nákupu přes Alzu navíc zákazník ušetří.

Název balíčku Insight Energy Standard Insight Energy Comfort Insight Energy Exclusive Lomina Start Lomina Medium Lomina Premium
Výkon 2,52 kWp 3,47 kWp 5,04 kWp 2,93 kWp 3,58 kWp 5,20 kWp
Akumulace TUV 5,7 kWh 11,6 kWh TUV 4,8 kWh 7,6 kWh
Celková cena s DPH 144 999 Kč 254 999 Kč 399 999 Kč 154 999 Kč 258 999 Kč 424 999 Kč
Státní dotace 60 000 Kč 105 000 Kč 155 000 Kč 60 000 Kč 105 000 Kč 155 000 Kč
Cena s DPH po odečtení dotace 84 999 Kč 149 999 Kč 244 999 Kč 94 999 Kč 153 999 Kč 269 999 Kč

„Solární elektrárny ve spojení s bateriovými systémy jsou v Česku na velkém vzestupu. Jsem přesvědčen, že ve spolupráci s Alzou můžeme dostat solární elektrárnu na každý rodinný dům v Česku,“ říká Jan Průcha, majitel společnosti Insight Energy. „LOMINA AG jako vlastník značky fotovoltaických panelů PHONOSOLARTM působí na trhu již více než 10 let. Chceme být nejlepší a k tomu potřebujeme nejkvalitnější partnery, proto při úvahách o zahájení prodeje formou e-shopu padla naše volba
jednoznačně na Alza.cz,“ doplňuje CEO firmy Michal Horáček důvod spolupráce s největším českým online prodejcem.  

Alza.cz garantuje nejmodernější technologické řešení, nekompromisní kvalitu dodávaných produktů a služeb, příznivou cenu a proces pořízení fotovoltaické elektrárny navíc zákazníkům maximálně usnadní. Doba instalace je individuální, nicméně od zaplacení zálohy po finální instalaci potrvá odhadem 8 týdnů.

Solární elektrárna je vhodná pro všechny, kdo chtějí dosáhnout částečné soběstačnosti, přispět k čistotě ovzduší a využívat čistý zdroj energie. V domácnostech je ideální v kombinaci s ohřevem vody, klimatizací, tepelným čerpadlem, bazénem nebo pro podporu vytápění objektu v období jara a podzimu. Návratnost investice do solárního zdroje energie se odvíjí od výkonu elektrárny, spotřeby a ceny elektřiny, obecně se však pohybuje mezi 6 až 20 lety.

Více informací zde: https://www.alza.cz/hybridni-solarni-elektrarny

O Insight Energy:

Je dceřinou společností Insight Home, a.s. (www.InsightHome.com), předního dodavatele chytrého bydlení pro rozsáhlé nemovitosti a automatizaci budov. Unikátním je její řešení solárních elektráren, které je postaveno na modulárním all-in-one systému německo-čínské společnosti Alpha ESS. Tato společnost je jediná na světě, jež vyrábí všechny komponenty solárních elektráren a je čtvrtým největším výrobcem bateriových systémů na světě. V současné době je instalováno v Česku více než 200 těchto solárních elektráren a v Evropě přes 8 000. Týdně se v Evropě instaluje více než 400 nových Alpha ESS solárních elektráren. Více informací naleznete také na www.InsightEnergy.solar.

O Lomina AG:

Společnost je součástí koncernu Sumec Group Corp (www.sumec.com). Do skupiny patří také společnost PHONOSOLARTM (www.phonosolar.com), která solární panely sama vyrábí v závodech po celém světě. Koncern je držitelem řady patentů, jako jedni z mála na světě dokáží vyrábět MWT (metal wrap through) moduly se spodní sběrnicí proudu. Samozřejmostí je důraz na kvalitu a integraci špičkového hardwaru a zejména integrace systému s tepelnými čerpadly značky Viessmann.  Má na svém kontě i realizaci jednotlivých projektů s výkonem přes 150 MW celkově pak přes 15 GW. Roční produkce výroby panelů je pak cca 2,2 GW což je řadí v hodnocení Bloomberg na 15. příčku celosvětové produkce (listopad 2018). Takové množství stačí na více než půl milionu střech ročně.

O společnosti Alza.cz a.s.:

Lídr internetového trhu a udavatel trendů, taková je Alza. Svědčí o tom nejen rekordní obraty roku 2018, ve kterém Alza utržila 25 miliard Kč bez DPH, ale také řada inovací na poli e-commerce (unikátní samoobslužné Prodejny budoucnosti, doručování do tzv. Alza HomeBoxu, platba a prodej BTC a LTC ve vlastních platebních automatech, nabídka elektromobilů on-line, zavedení unikátních služeb Třetinka, Zkušebka, výuka na VŠE, výrobky vlastní značky AlzaPower, expanze do Maďarska, Rakouska a další). Alza doručuje své zboží i o víkendu, kdy jsou také otevřeny všechny její provozovny. Zákazníci si mohou své objednávky vyzvednout v široké síti samoobslužných AlzaBoxů. Firma také nabízí klubový program Alza Premium,. Za své úspěchy získala řadu ocenění. Společnost se chová odpovědně, v loňském roce podpořila 64 neziskových organizací. Nejdůležitější Alza milníky naleznete zde.