Aplikace Bolt je nově dostupná také v Rusku

Přední evropská přepravní aplikace Bolt (dříve známá pod názvem Taxify) zahájila svou činnost v Rusku. Prvním městem, ve kterém mohou klienti tuto službu využít, je Petrohrad.

2019-03-21 15_19_43-Bolt (Taxify) - Rychlý a cenově dostupný odvoz

Petrohrad je s  5 miliony obyvatel druhým největším městem Ruska. Je zároveň po Istanbulu, Moskvě a Londýně čtvrtým největším městem Evropy. V roce 2018 sem zavítalo více než 8 milionů turistů.

Bolt se chce stát hlavním konkurentem dosavadní jedničky lokálního trhu, aplikace Yandex.Taxi, která se v roce 2018 v Rusku sloučila se službou Uber.

Markus Villig, CEO a zakladatel Boltu k tomu říká: “Rusko je v oblasti přepravních služeb velmi rychle se rozvíjející trh. Věříme, že spuštěním aplikace Bolt v Petrohradu nabídneme cestujícím i řidičům větší výběr a napomůžeme tak k vyšší kvalitě a příznivějším cenám místních dopravních služeb. Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s ruskými městy a pomáhat jim řešit jejich dopravní problémy. Budeme také zvyšovat kvalitu nabízených služeb, což se nám podařilo už na mnohých dalších evropských trzích.”

Při příležitosti oslav spuštění aplikace nabízí Bolt zákazníkům speciální slevu ve výši až 50 % na všechny jízdy.

Bolt doposud získal investici ve výši 175 milionů USD, která je určená k podpoře expanze v Evropě a Africe. Zatím posledními trhy, na kterých aplikace zahájila svou činnost, jsou Finsko, Švédsko a Chorvatsko. Celkově tak nyní obsluhuje přes 25 milionů zákazníků ve více než 30 zemích světa. V nedávné době také došlo v Paříži a Madridu ke spuštění elektrických koloběžek a Bolt rovněž oznámil plány na zahájení služby rozvozu jídla na vybraných trzích.

O Boltu

Aplikace Bolt, dříve známá jako Taxify, je přední evropská přepravní platforma, která se snaží o to, aby doprava ve městě byla jednodušší, rychlejší a spolehlivější.

Byla založena v roce 2013 Markusem Villigem. Je jednou z nejrychleji rostoucích přepravních platforem v Evropě a Africe. Investovaly do ní firmy jako Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital a spoluzakladatel společnosti TransferWise Taavet Hinrikus.

Bolt má více než 25 milionů uživatelů ve více než 30 zemích po celém světě.

Více informací zjistíte na www.bolt.eu.