Společnost QNAP představuje nové NAS úložiště TDS-16489U R2 s duálním procesorem Intel Xeon E5 a podporou operačního sytému QES/QTS

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 25. dubna 2019 – Společnost QNAP® Systems, Inc. dnes představila úložiště NAS TDS-16489U R2 nové generace, které je vybaveno duálními procesory Intel® Xeon® E5-2600 v4 a duálním operačním systémem pro firmy, který jim umožňuje flexibilní používání operačního systému podle jejich potřeb a cílů. Uživatelé mohou využívat výhod systému QES založeném na ZFS pro podniky, což je efektivní a spolehlivé úložiště pro kritické úlohy, nebo si nainstalovat systém QTS pro aplikace s virtuálními počítači, nejrůznější aplikace a úložiště s automatickým vrstvením.

„Se systémem QTS a QES vytvořila společnost QNAP dva operační systémy, které uživatelům poskytují výjimečné funkce podle jejich potřeb. Podporou obou systémů mají uživatelé větší flexibilitu při používání modelu TDS-16489U R2,“ řekl David Tsao, produktový manažer společnosti QNAP, a dodal: „Ať už se jedná o souborový server, centrum virtualizace, VDI, datové centrum střední velikosti, streamování videí, úložiště kamerového dozoru nebo efektivní zálohování/obnovení souborů, představuje cenově výhodný model TDS-16489U R2 s duálními procesory a duálními možnostmi operačního systému ideální řešení úložiště.“

Díky výjimečnému designu hardwaru je model TDS-16489U R2 vybaven dvěma procesory (s konfigurací 8jádrového procesoru Intel® Xeon® E5-2620 v4 a 10jádrového procesoru Intel® Xeon® E5-2630 v4), třemi nezávislými řadiči SAS 12 Gb/s a až 1 TB čtyřkanálové paměti DDR4 2 133 MHz RDIMM/LRDIMM RAM (16 DIMM) pro maximální výkon. Čtyři porty 10 GbE SFP+ podporují aplikace náročné na šířku pásma, jako je virtualizace, sdílení velkých souborů a rychlé zálohování/obnovení. Čtyři sloty PCIe Gen3 umožňují flexibilní rozšíření pro 40 GbE/25 GbE/10 GbE NIC, grafické karty, karty QM2, 12 Gb/s SAS HBA nebo adaptéry Fibre Channel (podpora FC od systému QES 2.2.0 a QTS 4.4.1). Model TDS-16489U R2 nabízí další čtyři sloty na 2,5″ disky v zadní části a podporuje tak ukládání do SSD cache. Poskytuje IPMI se vzdálenou správou IT a 770wattové napájecí zdroje na podporu spolehlivosti systému.

Model TDS-16489U R2 se dodává s předinstalovaným systémem QES a podporuje celou řadu funkcí na základě ZFS pro ochranu a obnovení dat, včetně koncových kontrolních součtů pro zjišťování a opravu poškození dat, téměř neomezených snímků pro jednotku iSCSI LUN a sdílené složky a SnapSync pro zrychlení vzdálených záloh. Aplikace SnapSync rovněž podporuje nástroj VMware Site Recovery Manager (SRM) pro vzdálené zálohování a řešení obnovení virtuálních aplikací po havárii na podnikové úrovni. Odstranění duplicitních vložených dat a komprese dokážou optimalizovat využití úložiště a výkon VDI. Systém QES podporuje také služby sdílení souborů OpenStack® Cinder a Manila, čímž zajišťuje netradiční podnikové cloudové služby. Se systémem QES může model TDS-16489U R2 s aplikací SnapSync sloužit zároveň jako dokonalé úložiště pro podnikový NAS ZFS se dvěma řadiči (ES1640dc v2).

Model TDS-16489U R2 se systémem QTS funguje jako komplexní řešení NAS. Slouží nejen jako ideální virtuální úložiště (podporuje virtualizaci VMware®, Citrix®, Microsoft® Hyper-V® a Windows Server® 2016), ale dokáže také hostovat virtuální počítače a kontejnery, a tak fungovat na různých aplikačních serverech. Uživatelé mohou efektivně dokončovat plány zálohování pomocí Hybrid Backup Sync, snímků svazků/jednotek LUN a záloh virtuálních počítačů. Aplikace náročné na vstupně-výstupní operace za sekundu mohou těžit z ukládání do SSD cache a softwarové funkce SSD over-provisioning pro optimalizaci rychlosti náhodného zápisu a prodloužení životnosti SSD. Qtier™ technologie společnosti QNAP podporuje TDS-16489U R2 jako vrstvené úložiště pro automatické pozicování dat, které vyvažuje optimální výkon a efektivitu úložiště. Vestavěná funkce Centrum aplikací nabízí stovky aplikací k instalaci na vyžádání pro lepší využitelnost NAS (včetně QVR Pro pro kamerový dohled, Q’center pro centrální správu většího počtu QNAP NAS a další).

Dostupnost

Úložiště NAS TDS-16489U R2 bude brzy k dostání a nabízí standardní 5letou záruku. Více informací a přehled všech modelů úložišť QNAP NAS najdete na stránkách www.qnap.com.