I ženy a muži po padesátce se chtějí líbit. Stále častěji vyhledávají služby plastického chirurga

Praha, 3. května 2019 – Když jde o krásu, tak na věku nezáleží. Před pár lety byly plastické operace výsadou žen ve věku 20 až 30 let. Poslední dobou však roste počet zájemkyň ve věku 50 let a více a pozadu nezůstávají ani muži. Ženy mají největší zájem o procedury či zákroky na zkrášlení obličeje a nechávají si tvarovat tělo. „Já bych řekl, že ženy přestaly řešit kolik jim je let a začaly toužit být krásné, líbit se a cítit se spokojeně,“ říká plastický chirurg Ján Pilka, šéflékař kliniky plastické chirurgie Aesthevita. Muži po padesátce pak nejčastěji podstupují operaci horních a dolních víček nebo liposukci břicha.

Ze statistik kliniky Aesthevita za poslední tři roky vyplývá, že roste počet klientek a klientů a zároveň se mění jejich věkové složení. Většinu sice stále tvoří lidé ve věku do 35 let, ale stále více přibývá žen a mužů ve věku mezi 50 a 60 rokem. Mladé ženy mezi 18-25 lety touží v drtivé většině po větším poprsí. Ke zvětšení prsou lze v některých případech použít vlastní tuk, tedy lipotransfer, nebo augmentaci, při které se používají implantáty. Před zákrokem si klientky musí vybrat jejich tvar a velikost. „Ženy mají při konzultaci možnost vyzkoušet si „nanečisto“ jak se budou s větším poprsím cítit. Zapůjčím jim speciální gelové vycpávky, což jsou zkušební implantáty, zvané sizery,“ vysvětluje MUDr. Pilka.

S přicházejícími lety začínají ženy řešit usazující se tuk. Většina z nich podstupuje liposukci různých problémových partií. V kategorii 35 až 45 let jsou nejčastější úpravy prsou a operace břicha. „Jde většinou o ženy po porodu, které mají povislá prsa po kojení, nebo po výrazném zhubnutí. Těmto klientkám doporučuji modelaci prsou formou autoaugmentace,“ uvádí plastický chirurg a pokračuje: „V případě nevzhledného kožního převisu na břiše je řešením abdominoplastika, při které se tento převis odstraní a kůže se napne.“

Ženy po padesátky nejčastěji řeší vrásky a ochablou kůži na tváři a dekoltu. Podstupují lifting obličeje, krku nebo operaci očních víček a nechávají si vytvarovat smyslné rty. U mužů to je podobné. Nechávají si upravovat obličej, především oční víčka a odsát tuk nejčastěji z břicha. Současně mezi muži roste také zájem o penoplastiku, tedy prodloužení a zbytnění penisu. Tento operační zákrok provádí doktor Ján Pilka v České republice už třetím rokem.

O klinice plastické chirurgie Aesthevita:

Klinika poskytuje své služby již šestým rokem. Spolu s plastickou chirurgií nabízí klientkám a klientům také služby v oblasti dermatologie. Tým lékařů pracuje pod odborným vedením MUDr. Jána Pilky, majitele kliniky. Erudovaný plastický chirurg s třináctiletou praxí provedl již více než 12 tisíc operačních výkonů. Získal jako jeden z mála lékařů licenci od profesora Alessandra Littari k provádění penoplastiky. Celý pracovní kolektiv se snaží společnými silami pomáhat klientkám a klientům najít sebevědomí, aby se cítili lépe a byli spokojeni sami se sebou. Sídlo kliniky najdete v Praze. Více na: www.aesthevita.cz.