Profesionální monitory BenQ série DesignVue a PhotoVue získaly osvědčení Pantone

Prestižní osvědčení zaručující přesný barevný výkon

Praha 13. 5. 2019 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel digitálních lifestylových zařízení a expert na profesionální monitory, oznámila, že její řada PD monitorů ze série DesignVue a řada SW ze série PhotoVue se staly světově prvními monitory, které získaly osvědčení Pantone. Tato certifikace zaručuje, že uvedené modely monitorů jsou přesně barevně sladěny s dalšími výstupnými zařízeními s licencí Pantone.

„Osvědčení Pantone poskytuje designérům a fotografům jistotu vykreslení Pantone barev na monitoru v průběhu jejich tvorby tak, aby co nejlépe sladili výsledný materiál s barvami Pantone a  následně také s výsledným řešením,“ říká Conway Lee, prezident BenQ Corporation, a dodává: „Jsme hrdí, že se připojujeme k celosvětové komunitě profesionálů, které záleží na přesnosti barev, a spoléhají se na Pantone v grafice, módě, architektuře i spotřebním zboží.“

Monitory BenQ ze série DesignVue pro návrháře a PhotoVue pro fotografy nabízí vlastní integrované řešení barevné korekce a exkluzivní technologii BenQ AQCOLOR zajišťující vynikající věrnost a přesnost barev. Byly důkladně testovány odborníky na barvy Pantone včetně testu kvality v Pantone Matching System (PMS). PMS je systém využívaný každým výrobcem v oblasti kvality barev. Jedná se prakticky o univerzální jazyk, který umožňuje profesionálům pracovat s maximální přesností a přizpůsobovat specifické barvy bez ohledu na vybavení a materiály.

Nové osvědčení Pantone Validated, uvedené v roce 2019, je zárukou schopnosti nastavení systému barev a příslušného hardwaru produkovat maximálně přesné celé spektrum PMS barev. Jinými slovy zajišťuje, aby výsledný produkt odrážel prvotní záměr tvůrce tak, jak jej viděl na monitorech BenQ ze série DesignVue a PhotoVue.

Pro více informací o profesionálních monitorech BenQ navštivte www.BenQ.cz

Pro více informací o osvědčení Pantone Validated navštivte https://www.pantone.com/licensees/pantone-validated

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední světový dodavatel inovativních řešení a technologií, byla založena s dlouhodobou vizí „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life“). Jejím cílem je zlepšovat a obohacovat všechny aspekty života uživatelů. Zaměřuje se proto na věci, na kterých dnes lidem nejvíce záleží – životní styl, podnikání, péče o zdraví a vzdělání, to vše s vidinou umožnit lidem lépe žít, být efektivnější, zdravější a vzdělanější. Široké portfolio nabízených produktů zahrnuje digitální projektory, monitory, interaktivní velkoformátové displeje, mobilní telefony, reproduktory, digitální fotoaparáty, kamery, mobilní výpočetní zařízení a osvětlení.  V duchu motta “Protože na tom záleží”.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je dynamická skupina s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. Skládá se z více než 15 nezávislých společností, působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími. Celkový počet zaměstnanců přesahuje 100 000. Každá jednotlivá společnost je uznávaným lídrem ve svém oboru, přispívajícím k rozsáhlým zdrojům, výzkumu, vývoji a síle celku. Díky oborové specializaci každé společnosti pokrývající celou škálu produktů napříč odvětvími, disponuje BenQ Group velmi výkonným řetězcem s bezkonkurenční schopností dodávek kritických komponent a řešení světové úrovně v těchto oblastech: TFT-LCD, zelená energie, šetrné chemické prostředky a pokročilé materiály, osvětlení, návrhy integrovaných obvodů, přesné lékařské přístroje a vybavení, systémová integrace, vlastní značkové produkty a služby. BenQ Group se zavázala k ziskovému a udržitelnému podnikání, které sdílí její dlouhodobou vizi „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life”).

Mezi společnosti BenQ Group patří: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (přední světový výrobce velkoplošných TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. a Raydium Semiconductor Corp.