Společnosti Telekom a Microsoft spojily síly za účelem podpory inovací v oblasti cloudových služeb v Evropě

Praha, 28. května 2019 – Společnost Deutsche Telekom rozšiřuje nabídku cloudových služeb i pro země střední a východní Evropy. Ve spolupráci se společností Microsoft bude v devíti zemích tohoto regionu – od Polska po Řecko – poskytovat vysoce standardizované cloudové služby pro veřejnou cloudovou platformu Microsoft Azure a služby Dynamics 365 a Office 365. Jde o další krok v rámci strategického partnerství, které obě společnosti oznámily v loňském roce.

Cílem Telekomu je poskytovat cloudové služby pro urychlení digitální transformace v regionu. Automatizované služby umožní přechod na cloud během několika minut a v porovnání s tzv. on-premise řešeními, kdy jsou aplikace instalovány na firemních serverech, ušetří zákazníkům 30 – 50 % provozních nákladů na IT.

„Nabídka cloudových služeb společnosti Microsoft pomáhá firmám k efektivnějšímu provozu a rozvoji jejich podnikání. Ve spojení s našimi novými standardizovanými službami umožníme zákazníkům mnohem snáze a rychleji využívat potenciál takových služeb,“ vysvětluje Peter Škodný, ředitel CX a transformace T-Mobile a Slovak Telekom.

Experti v oblasti cloudových služeb tak budou nabízet vysoce standardizované služby založené na Office 365, Microsoft Azure a Dynamics 365 s podporou poskytovanou společností Microsoft. Tyto rovněž zahrnují posouzení stávajícího stavu IT, migraci na cloudové služby a řízené služby. Deutsche Telekom doplní produkty společnosti Microsoft svými bezpečnostními balíčky.

„V dnešní dynamické době hrají moderní technologie a inovace zásadní význam prakticky ve všech oblastech byznysu. Firmy, které včas vystihnou správný okamžik, získají konkurenční výhodu. I proto vítáme rozhodnutí Deutsche Telekomu investovat do progresivních cloudových technologií a strategického partnerství s Microsoftem jako krok, který může výrazně pomoci zvýšit konkurenceschopnost zákazníků na českém a slovenském trhu,“ doplňuje Rudolf Urbánek, generální ředitel Microsoftu Česká republika a Slovensko.

Cloudové služby jsou nyní dostupné v Polsku, České republice, Slovensku, Chorvatsku, Maďarsku, Rumunsku, Severní Makedonii, Černé Hoře a Řecku. Společnost Telekom zajišťuje plošnou dostupnost zdrojů dle potřeb, a to kombinací služeb poskytovaných u zákazníka i vzdáleně.

Deutsche Telekom nyní disponuje stovkami specialistů a expertů na cloudovou transformaci, kteří mají certifikaci od společnosti Microsoft. Tyto pracovníky posílí stovky dalších expertů v devíti, výše uvedených zemích. Na základě rozsáhlých zkušeností s provozováním více než 60 000 cloudových systémů pro firemní zákazníky po celém světě Deutsche Telekom nyní přizpůsobí cloudová řešení společnosti Microsoft požadavkům klientů z regionu střední a východní Evropy. Firemní zákazníci mohou těžit z hlavního předmětu podnikání společnosti Deutsche Telekom a díky tomu využívat špičkové cloudové i telekomunikační služby od jednoho poskytovatele.

O společnosti

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s 6,2 milionu mobilních zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií. To prokázalo i srovnávací měření kvality sítí P3 communications v říjnu 2018, v němž T-Mobile zvítězil a získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky. 

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.czwww.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.