Sestavte si vlastního chytrého robota a vytiskněte 3D mozek. Innovation Open Days v Business Link Visionary nabídnou umělou inteligenci v praxi

Praha, 30. května 2019 – Pražské prémiové kanceláře & coworking Business Link Visionary pořádá 4. a 5. června akci Innovation Open Days pro všechny, které zajímají poslední trendy v oboru umělé inteligence, programování, sestavování robotů, 3D tisku a technologii blockchain. Veřejnost může během dvou dnů navštívit celkem šest zajímavých a prakticky zaměřených workshopů ze světa technologie programování a AI. Podrobné informace a časový harmonogram najdete na webové stránce https://www.innopendays.com/.  

Pražské prémiové kanceláře a coworking Business Link Visionary pořádá Innovation Open Days určené pro laiky i profesionály. Pokud se chcete 4. a 5. června setkat s profesionálními programátory a dozvědět se širokou škálu odborných informací, stačí si vzít svůj notebook a zakoupit si vstupenku na vybraný den. Symbolický účastnický poplatek ve výši 250 korun umožní vstup na všechny přednášky a workshopy konané v daný den. Vstupenku lze objednat pouze online na tomto odkaze.

Innovation Open Days je projekt, jehož cílem je šířit inovace mezi lidi, vzdělávat a vytvářet nová profesní spojení. Business Link Visionary totiž není jen coworkingové centrum, ale také místo, kde se člověk dozví širokou škálu informací o nových trendech v různých oborech. I z toho důvodu jsme v současné době partnerem prvního československého BC1 blockchain akcelerátoru,“ uvádí Petra Hubačová, country manager společnosti Business Link ČR.

Innovation Open Days je další zajímavou akcí, na které se Business Link Visionary podílí. Na začátku května zde byl slavnostně spuštěn první československý BC1 blockchain akcelerátor, který založily společnosti SAB Aerospace, Space Systems Czech a investiční skupina Cape free. Tým BC1 se zaměřuje na Enterprise Blockchain pro business sféru.

Innovation Open Days se budou věnovat například těmto oblastem:

BlockChain and what else – Miroslav Iwachow

Proč blockchain a jak jej zahrnout do svého business plánu. Jak si postavit nový business model pomocí blockchian technologie. Co je hyperledger a jak souvisí s blockchainem. Pět pilířů pro rozhodování, zda se blockchain hodí pro mé řešení a co budu potřebovat, abych zprovoznil nové řešení na blockchainu. Jaké nástroje a komponenty nabízí IBM, které mohou rychle a efektivně pomoci postavit vlastní enterprise blockchain řešení. Příklady a popis, jak blockchain změní budoucnost. Součastí této přednášky bude i praktická prezentace startupu BrikkApp.

Jak si postavit svého vlastního robota bez velkých znalostí programovacího jazyka

Chcete zjistit, jak se tvoří chatbot s technologií IBM Watson Assistant a naučit se jej sestavovat bez znalostí jakéhokoliv programovacího jazyka? IBM Watson Assistant je služba na IBM Cloudu, díky které můžete objevit tajemství umělé inteligence založené na platformě IBM Watson. Jejím prostřednictvím si vytvoříte jednoduchého pomocníka, který vám ulehčí od rutinní práce. Zároveň si reálně vyzkoušíte práci s populárními službami, jako jsou převod textu na mluvené slovo (text to speech) a obráceně (speech to text) tak, aby vám robot rozuměl.

Data4You – Learn to code – Jak programovat – Coding Bootcamp Praha

Workshop pro úplné začátečníky probíhající v anglickém jazyce. Příchozí se naučí základy HTML, CSS a Javascript. Pro absolvování tohoto workshopu je nutné mít svůj vlastní notebook.

PrusaLab – vymodelujte si a vytiskněte vlastní 3D objekt

Na přednášce se dozvíte o Maker hnutí jakožto zdroji inovací, o smyslu a možnostech otevřených dílen. Představeny budou také technologie, které mohou sloužit k rapid prototypingu. Na workshopu bude použití technologií vysvětleno a účastníci si budou moct vymodelovat vlastní model a ten v PrusaLabu 3D vytisknout.

Podrobné informace k workshopům, lektorům a časový harmonogram najdete na: https://www.innopendays.com/https://www.facebook.com/events/1316351108516463/ .

Prodej vstupenek je možný pouze online na webu: https://www.eventbrite.com/e/innovation-open-days-tickets-62199867478#tickets .

O Business Link

Business Link Visionary v pražských Holešovicích nabízí flexibilní řešení pronájmu prémiových kanceláří a coworking. Vytváří profesionální zázemí jak pro korporátní týmy, malé a střední firmy, tak i pro freelancery. Nabízí 4 500 m2 a 600 pracovních míst, zasedací místnosti a prostor pro konání akcí. Business Link si pro své kanceláře vybírá kvalitní a zajímavé lokality, jež se nachází v rozvíjejících se čtvrtích a na důležitých dopravních uzlech, které jsou dobře dostupné nejen autem, ale i veřejnou dopravou. Za sítí prémiových kanceláří stojí společnost Skanska. Více informací naleznete na https://business.link/cz.