Aplikaci Bolt v Praze využívají zejména místní. Mezi cestujícími převládají ženy

Aplikaci Bolt (dříve známou jako Taxify) v Praze využívají především místní obyvatelé. Zhruba 15 % jízd si přes platformu objednají cizinci. Průměrný věk cestujících se pohybuje mezi 25 až 45 lety. Většinu cestujících v Praze tvoří ženy. Vyplývá to z interních statistik společnosti.

2019-03-21 15_19_43-Bolt (Taxify) - Rychlý a cenově dostupný odvoz

Během pracovních dní se nejvíce jízd uskuteční mezi 22:00 a 2:00 v noci. O víkendech se vyšší poptávka začne projevovat rovněž v 10 hodin večer, nicméně přetrvává až do šesté hodiny ranní a souvisí s odvozy z večírků.

Interní statistiky společnosti Bolt také ukázaly, že nejdelší cesta, kterou doposud řidič využívající tuto aplikaci absolvoval, vedla z Letiště Václava Havla do italských Benátek. Měřila 816 kilometrů a trvala téměř 10 hodin.

“Cestujícími byli čtyři turisté z Lotyšska, kteří letěli z Rigy do Benátek s přestupem v Praze. Před přistáním však do jejich letadla uhodil blesk, což dva z těchto turistů vylekalo natolik, že odmítli nastoupit na navazující let. Vzhledem k tomu, že Bolt funguje mj. právě v Rize, rozhodla se skupina zjistit, na kolik by podobná cesta vyšla. Jízda stála přibližně 11 000 Kč, takže se cestovatelé rozhodli tuto variantu využít,” doplňuje Jakub Dvořák, šéf Boltu pro Českou republiku.

Ve vozech partnerských řidičů cestující také občas zapomenou nejrůznější předměty. V autech se už našel policejní kostým, narozeninový dort, několik syrových kuřat nebo snubní prsten.

O Boltu

Aplikace Bolt, dříve známá jako Taxify, je přední evropská přepravní platforma, která se snaží o to, aby doprava ve městě byla jednodušší, rychlejší a spolehlivější.

Byla založena v roce 2013 Markusem Villigem. Je jednou z nejrychleji rostoucích přepravních platforem v Evropě a Africe. Investovaly do ní firmy jako Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital a spoluzakladatel společnosti TransferWise Taavet Hinrikus.

Bolt má více než 25 milionů uživatelů ve více než 30 zemích po celém světě.

Více informací zjistíte na www.bolt.eu.