CRA spustily novou verzi www.dvbt2overeno.cz, ukáže certifikované přístroje, harmonogram přechodu i seznamy proškolených firem

Televizní diváci se mohou pohodlněji připravit na přechod na nový vysílací standard DVB-T2

Praha, 6. června 2019 – Televizní diváci se mohou pohodlněji připravit na přechod na nový vysílací standard DVB-T2. České Radiokomunikace (CRA) inovovaly servisní webové stránky www.dvbt2overeno.cz. Jejich nová podoba obsahuje detailní harmonogram přechodu členěný dle regionů a vysílačů, seznam certifikovaných televizních přijímačů a set top boxů a nebo seznam proškolených servisních firem.

Přechod na nový standard digitálního pozemního televizního vysílání se blíží.  Diváky v oblasti Prahy a středních Čech, kteří přijímají signál z vysílačů Žižkov a Cukrák, čeká již v listopadu letošního roku, ostatní regiony v první polovině roku 2020. Aby diváci měli všechny potřebné informace na jednom místě a mohli se co nejpohodlněji na přechod připravit, spustily CRA novou verzi webu www.dvbt2overeno.cz.

„Předchozí verze stránek sloužila především k informování o tom, co se bude dít, proč přechod nastává a koho se týká. Průzkumy nám potvrdily, že tyto informace diváci již znají, chybí jim detailnější servisní informace, které by se týkaly přímo jejich regionu a domácnosti. Proto jsme připravili zcela novou podobu stránek a v přehledné podobě všechny potřebné informace nabízíme,“ říká marketingová manažerka CRA Anna Tůmová. 

Po dokončení přechodu na DVB-T2 se mohou diváci těšit na většinu českých televizních stanic ve vysoké kvalitě. Celkem jim pozemní televizní vysílání nabízí více než 30 kanálů a jako jediné zůstává bezplatnou platformou. Navíc nabídne řadu interaktivních služeb, třeba zpožděné přehrávání, přístup do televizních archivů nebo propojení TV s internetem.  

Lidé jsou o přechodu informovaní, podle průzkumu, který realizovala agentura Nielsen Admosphere, 83 % českých televizních diváků uvedlo, že tuto informaci má. Připravena na přechod je téměř polovina domácností – přijímač, který podporuje DVB-T2, vlastní 43 % domácností (před koncem roku 2018 deklarovala přijímač pro DVB-T2 zhruba čtvrtina domácností). Většina přijímačů prošla certifikací Českých Radiokomunikací (CRA) a jsou opatřeny nálepkou DVB-T2 ověřeno.

Pozn.: Výzkum byl realizován pro Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, uskutečnil se v polovině března 2019 na reprezentativním vzorku obyvatel ČR (2039 respondentů) starších 15 let. Výzkum provedla agentura Nielsen Admosphere.

České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.

Stáhněte si aplikaci CRA, vše o produktech, interaktivně na jednom místě: