Alza.cz spouští prodej sportovní obuvi – zaměří se na běžce

Praha, 12. 6. 2019 – Alza.cz otevírá segment sportovní obuvi. V nabídce běžeckých bot pro ženy i muže se specializuje na silné originální značky pro silniční i trailové běžce. Přináší tak legendární americkou značku Saucony (založenou r. 1898), progresivní švédskou značku Salming založenou roku 2001 fenomenálním švédským hokejistou A. B. Salmingem nebo japonské sportovní boty Mizuno. Nezapomíná ovšem ani na outdoorovou obuv do každého počasí a milovníkům chůze v suchu, teple a vysoké kvalitě nabízí obuv KEEN nebo Columbia nebo obuv pro cyklisty.

Kvalitní boty jsou základním předpokladem pro jakýkoli zážitek z aktivního pohybu. Alza je plná nadšenců do sportu, kteří oceňují špičkovou kvalitu výbavy, a tu chtějí dopřát i zákazníkům. Experti segmentu sport proto výběru produktů věnovali patřičný čas a energii – tomu odpovídá i nominace prestižních značek, které zákazníci mohou mít přímo v den, kdy si zboží objednají. Celosezónní nabídka kvalitní obuvi do každého terénu přináší stovky bot, které vynikají tlumivostí, pohodlností a dlouhodobou výdrží. Univerzální volnočasová obuv vysoké kvality pak zajistí komfort sucha, tepla a pevnosti s protiskluzovou podrážkou při túře na oblíbená místa v přírodě. V nabídce nechybí ale ani cyklistické tretry – silniční i MTB.

Sportovci využívají také čím dál častěji nositelnou elektroniku – tzv. wearables, která umožňuje měření výkonu, které pravidelní sportovci rádi porovnávají a sdílí informace s přáteli – mnohdy jim pomáhá zlepšovat výkon a sledovat tréninkový plán. Tento segment rostl  meziročně o 60 % (2017 vz 1018) a letos už se prodalo 90 tisíc těchto produktů. Mezi nejoblíbenější patří jednoznačně chytré hodinky Garmin vívoactive 3 a fitness náramek Xiaomi Mi Band 3 – ten zaznamenal nárůst neuvěřitelných
493 %. Oba tyto produkty jsou vodotěsné a měří tepovou frekvenci, krokoměr, vzdálenost, spálené kalorie. Garminy jsou navíc kompatibilní s telefonem, nabízí záznam trasy, GPS, akcelerometr, kompas, teploměr, monitor spánku a další. Tato nositelná elektronika už nabízí měřící módy nejen na běhání, ale i na další sporty – cyklistiku, tenis, plavání, veslování a další. 

Více informací zde: https://www.alza.cz/sport/bezecke-boty/18868867.htm

O společnosti Alza.cz a.s.:

Lídr internetového trhu a udavatel trendů, taková je Alza. Svědčí o tom nejen rekordní obraty roku 2018, ve kterém Alza utržila 25 miliard Kč bez DPH, ale také řada inovací na poli e-commerce (unikátní samoobslužné Prodejny budoucnosti, doručování do tzv. Alza HomeBoxu, platba a prodej BTC a LTC ve vlastních platebních automatech, nabídka elektromobilů on-line, zavedení unikátních služeb Třetinka, Zkušebka, výuka na VŠE, výrobky vlastní značky AlzaPower, expanze do Maďarska, Rakouska a další). Alza doručuje své zboží i o víkendu, kdy jsou také otevřeny všechny její provozovny. Zákazníci si mohou své objednávky vyzvednout v široké síti samoobslužných AlzaBoxů. Firma také nabízí klubový program Alza Premium,. Za své úspěchy získala řadu ocenění, například Nejdůvěryhodnější značka mezi prodejci elektra, Křišťálovou Lupu, MasterCard Obchodník roku atd. Společnost se chová odpovědně, v loňském roce podpořila 64 neziskových organizací. Nejdůležitější Alza milníky naleznete zde.