VMware vForum 2019 ukázalo aktuální trendy z oblasti cloud computingu

Dne 5. června se v pražském hotelu Clarion uskutečnila tradiční konference VMware vForum 2019 a i letos nabídla pohled na technologické trendy v cloud computingu a příklady jejich využití. Na pódiu se objevily osobnosti nejen z VMware, ale i představitelé společností, kteří sdíleli konkrétní zkušenosti s VMware technologiemi a jak přispěly inovace v multi-cloudových technologiích ke spokojenosti zákazníků v různých oblastech.

Letošní ročník otevřela country manažerka pro Česko a Slovensko Eliška Jirovská shrnující hodnoty a cíle VMware za více než dvacet let svojí existence. Svoboda, volnost, flexibilita a úspěch jsou podle Elišky výsledky toho, co tato dlouholetá cesta s jasným cílem může nabídnout.

S ucelenou vizí na poli technologického vývoje pak převzal slovo vicepresident a CTO pro oblast EMEA Joe Baguley. Představil svět digitálních technologií a historii produktů a řešení  VMware. Vysvětlil mimo jiné, že dnes nejsou aplikace závislé na jedné, ale operují na několika různých platformách jako síť, a zdůraznil, že cílem VMware tak je, aby se klienti mezi těmito platformami mohli flexibilně pohybovat. Zvolit si řešení dle vlastní potřeby je to nejdůležitější.

Konference pokračovala vystoupením řady hostů, kteří publiku představili praktické využití multi-cloudových technologií napříč oblastmi ve státním sektoru, bezpečnosti nebo automatizaci. Jaroslav Banta z Merit Group a.s  například mluvil o automatizaci infrastruktury Policejního prezídia skrze technologii NSX, Ondřej Kubeček ze System4u pak demonstroval možnosti technologie Workspace ONE, která dokáže zmnohonásobit efektivitu mobilních zařízení do míry srovnatelné s běžným počítačem. Další představitelé společností se věnovali třeba výhodám hyperkonvergované infrastruktury nebo mikrosegmentaci jako základního kamene bezpečnosti v datových centrech.