Mitsubishi Chemical prodává segment paměťových médií společnosti CMC Magnetics

Společnost Mitsubishi Chemical Corporation (MCC, sídlo společnosti: Tokio, prezident: Masayuki Waga) a její dceřiná společnost Mitsubishi Chemical Media Co., Ltd. (MCM, sídlo společnosti: Tokio, prezident: Masahiro Taguchi) oznámili dohodu o prodeji segmentu paměťových médií, včetně optických disků, USB flash disků a dalších obchodních činností a aktiv provozovaných skupinou Verbatim společnosti CMC Magnetics Corporation (CMC, sídlo společnosti: Taipei, Taiwan, prezident: Ming-Sen Wong).

Společnost CMC Magnetics Corporation, která již léta úspěšně působí na trhu paměťových médií, byla založena v roce 1978 a je předním světovým výrobcem optických disků. Se společností Mitsubishi Chemical Corporation jí pojí dlouhodobé partnerství prostřednictvím licencování technologií pro výrobu optických disků.

Zatímco Mitsubishi Chemical Corporation usiluje o zintenzivnění řízení obchodního portfolia Mitsubishi Chemical Holdings Group na základě střednědobého plánu managementu skupiny „APTSIS 20“, CMC Magnetics Corporation chce rozšířit segment paměťových médií nejen prostřednictvím vlastní výrobní technologie, ale chce také stavět na globální prodejní sítí a technologiích Mitsubishi Chemical Corporation, takže dohoda bude výhodná pro obě strany.

O společnosti Mitsubishi Chemical Media (MCM)

Sídlo společnosti 3-20, Kandaogawamachi, Chiyoda-ku, Tokio

Prezident Masahiro Taguchi

Založení 23.2.1994

Kapitál 4.09 miliardy jenů

Konsolidované tržby 39.29 miliard jenů (fiskální rok 2018)

Počet zaměstnanců 215

Obor činnosti Vývoj a prodej CD-R/RW, DVD, BD disků, prodej USB disků, SD karet, magnetických pásek, externích HDD disků a materiálů pro záznamové vrstvy

Komentář Cliva Albertse, Prezidenta Verbatim EUMEA:

„Změna vlastnictví společnosti Verbatim je pro  Mitsubishi Chemical (MCC), CMC Magnetics i Verbatim samotný dobrým řešením,“ říká Clive Alberts, prezident Verbatim EUMEA. „Z hlediska MCC a jejího hlavního zaměření podníkání v oblasti chemie a B2B se  značka Verbatim stávala stále více okrajovou činností a její prodej je tak v souladu se střednědobým plánem řízení společnosti MCC. Naopak pro CMC nabízí vertikální integrace Verbatimu nejen další posílení pozice v oblasti optických médií, ale také diverzifikaci do dalších kategorií a kanálů, které již obsluhují globální prodejní a marketingové činnosti společnosti Verbatim.“

„Pro Verbatim tak získáváme nového dynamického vlastníka, který nám pomůže dále rozvíjet naše podnikání, posílí naši silnou pozici v oblasti ukládání dat, a rovněž využije naší infrastruktury a místních prodejních a marketingových znalostí k rozšíření do nových oblastí.“

„V latině slovo verbatim znamená „doslova“, a tento název nám již od našeho založení pomáhá vyjádřit naše hlavní zásady týkající se přesného a bezchybného ukládání dat. Díky převodu vlastnictví budou tyto základní hodnoty společnosti Verbatim, tj. – kvalita a spolehlivost, které stojí za našimi úspěchy za posledních 50 let, i nadále základem všeho, co děláme, a naši zákazníci se mohou plně spolehnout, že kupují technologie, které si zaslouží jejich důvěru.“

O společnosti Verbatim

  • Společnost Verbatim byla založena v roce 1969 (letos slaví 50 let).
  • V roce 1985 byla koupena společností Kodak a poté společností Mitsubishi Chemical Corporation (MCC) v roce 1990.
  • Produkty společnosti Verbatim se prodávají ve více než 120 zemích a zahrnují řadu optických paměťových médií, disků USB, paměťových karet, pevných disků HDD, pevných disků SSD, mobilního příslušenství, LED osvětlení a vláken pro 3D tisk.
  • Verbatim má dobře zavedený obchodní vztah s CMC, který funguje již od 90. let minulé století
  • Verbatim také vlastní značku Freecom, která se skládá z prémiových externích disků HDD a SSD
  • Evropské ústředí společnosti Verbatim se nachází v německém Eschbornu. Americká centrála je v Charlotte v USA a ústředí pro region Asie-Pacifik je v Hong Kongu.
  • Další informace naleznete na adrese   www.verbatim-europe.cz

O společnosti CMC Magnetics

  • Sídlo společnosti CMC Magnetics Corporation se nachází v Taipei na Tchaj-wanu
  • Založena v prosinci 1978
  • CMC Magnetics vyvíjí, vyrábí a prodává optická média (CD, DVD a Blu-Ray). Vlastní dvě továrny na optické disky na Tchaj-wanu (Taoyuan City) a jednu v Číně (Nantong City, provincie Jiangsu). Vlastní také přidružené společnosti ve filmovém průmyslu, výrobě dotykových panelů a restauračním businessu.
  • Další informace naleznete na adrese https://cmcdisc.com/