Porsche Engineering rozšiřuje vývojové týmy a know-how

Stuttgart/Praha. Porsche Engineering Services, s.r.o., dceřiná společnost globálního poskytovatele inženýrských služeb Porsche Engineering Group GmbH (Weissach, Německo), se sídlem v Praze má za sebou úspěšný rok 2018 a v roce 2019 plánuje dále expandovat jak rozvojem znalostí, tak velikostí týmu. Ambiciózní plány české pobočky pohání zejména rostoucí význam aktivit v oblasti nových technologií pro vozidla budoucnosti.

„Máme za sebou mimořádně úspěšný rok,“ říká doc. Miloš Polášek, generální ředitel společnosti Porsche Engineering Services. „S našimi projekty, jako je vývoj nových asistenčních systémů založených na analýze velkých dat a strojovém učení, software pro chytré nabíjení elektromobilů a vývoj platforem pro e-mobilitu, podporujeme významné změny v automobilovém průmyslu. K nejdůležitějším milníkům roku 2018 patří jednoznačně otevření pobočky v Ostravě loni v létě. Spolu s pražskou kanceláří dnes zaměstnáváme více než 200 vývojářů, což představuje meziroční nárůst o 38 %.“

Pobočka v Ostravě velmi rychle převzala plnou odpovědnost za vysoce sofistikované projekty, jako je vývoj softwaru pro chytrou nabíjecí infrastrukturu. Současný tým 25 vývojářů by se měl během tohoto roku zdvojnásobit. Celkem plánuje Porsche Engineering letos zvýšit počet inženýrů na více než 230. Spolu s centrem v rumunské Kluži tak patří české kanceláře mezi nejrychleji rostoucí pobočky Porsche Engineering GmbH. V následujících měsících bude Porsche Engineering Services nabírat jak absolventy, tak zkušené kolegy. Nábor nových talentů poběží nejen v České republice, ale i na Slovensku a v Polsku.

V roce 2019 bude Porsche Engineering rozšiřovat také partnerství v akademickém prostředí. Vedle již dlouholetého partnerství s ČVUT (od roku 2001) je připravován společný projekt s VŠB-Technickou univerzitou Ostrava se zaměřením na integraci elektroniky a její architekturu ve vozidlech.

Společnost Porsche Engineering

Porsche Engineering Services, s.r.o. je 100% dceřinou firmou společnosti Porsche Engineering Group GmbH a pevnou součástí globální sítě Porsche Engineering s pobočkami ve městech Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Lipsko (Německo), Praha, Ostrava (Česká republika), Šanghaj (Čína), Kluž (Rumunsko) a Nardò (Itálie). Porsche Engineering Group GmbH je 100% dceřinou společností výrobce sportovních vozů Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG se sídlem ve Stuttgartu. Historie poskytování vývojových služeb zákazníkům sahá až do roku 1931, kdy Ferdinand Porsche založil vlastní konstrukční kancelář. Porsche od té doby nabízí vývojové služby klientům z řady průmyslových odvětví.