Y Soft spouští YSoft Clerbo – HR nástroj pro komplexní správu procesu Pre- a Onboardingu

– Clerbo zlepšuje HR procesy – zvýší loajalitu, retenci a produktivitu zaměstnanců –

Brno, Česká republika – 26. června 2019 – Společnost Y Soft® Corporation, přední poskytovatel podnikových řešení pro chytré kanceláře, dnes oznámila spuštění služby YSoft Clerbo, která představuje komplexní řešení správy procesu před a po nástupu nových zaměstnanců do firmy. Nástroj pomůže organizacím ke zvýšení loajality nových zaměstnanců a jejich produktivity od začátku vstupu do firmy.

Organizace investují značný čas a prostředky, aby přilákaly nové zaměstnance. Méně pozornosti jim ale organizace věnují, jakmile s nimi podepíší pracovní smlouvu. Výzkumy naznačují, že společnosti, které dokáží nastupující nováčky pozitivně oslovit již před a během nástupu na palubu, si udrží nové pracovníky déle a noví zaměstnanci se zapracují mnohem rychleji, čímž firma získá na jejich okamžité produktivitě. 

S Clerbo jsou přicházející zaměstnanci seznámeni s kulturou náboru, která v organizaci panuje, dále s pravidly a administrativní agendou spojenou s nástupem – všemi úkoly, které jsou nutné pro fázi pre-boardingu – tedy před samotným nástupem do společnosti. Vše probíhá v prostředí mobilní aplikace Clerbo určené pro chytré telefony. Jakmile nováček obdrží datum svého nástupu do firmy, mohou z pohodlí domova přes aplikaci plnit svůj na míru ušitý adaptační plán školení. Personalisté na druhé straně mají možnost sledovat celý tréninkový proces nováčků, postup dalšími fázemi a získávat zároveň zpětnou vazbu. 

Pro spokojenost nastupujících nováčků je důležité nabití interaktivní zkušenosti díky nástrojům pro zpětnou vazbu, které zahrnují kvízy, otázky a hodnocení. YSoft Clerbo také poskytne portál s aktualitami, kde mohou nováčci sledovat plnění svých tréninkových úkolů, poznávat se s komunitou zaměstnanců, mít přehled o novinkách ve společnosti a mít možnost dohledat si odkazy na důležité interní informace.

 „V současné době používáme funkci preboardingu pro kontakt s budoucím zaměstnancem ještě před jeho nástupem. YSoft Clerbo  chceme v budoucnu používat i pro fázi on-boardingu a pro komunikaci směrem dovnitř společnosti, ať už s využitím novinek nebo digitalizací směrnic. Očekáváme nejen omezení papírové administrace, ale hlavně snížení fluktuace nováčků, lepší komunikaci a informovanost zaměstnanců,“ řekla Monika Brodilová, Country Leadership and Competence Manager for CZ, SK and HU ve společnosti IKEA.

 „Jakmile jsme identifikovali potřebu trhu pro zavedení interaktivního řešení pre- a onboardingu, vznikla myšlenka na řešení Clerbo,“ řekl Karel Fuksa, generální ředitel YSoft Clerbo ze společnosti Y Soft Corporation. „Klíčové bylo vytvořit řešení pro nováčky, které vedle získání jedinečné zkušenosti s procesem náboru ve firmě zároveň plní podmínku pro zvýšení produktivity HR prostřednictvím lepších procesů.“

Clerbo je jako cloudová služba dostupná z počítačů a notebooků s operačním systémem Windows nebo Mac OS a zároveň z mobilních zařízení s operačním systémem iOS a Android. Službu lze přizpůsobit na míru tak, aby odrážela firemní značku organizace a dokázala jednoduše absorbovat i stávající zaměstnance v organizaci, kteří mohou využívat např. portál s aktualitami a další školení, se kterými se setkají v rámci své kariérní cesty napříč organizací.

O řešení YSoft Clerbo a dostupnosti

YSoft Clerbo je ideální nástroj pro organizace, jejichž aktivní nábor zahrnuje více než 100 lidí ročně. Vzhledem k tomu, že HR organizace investují do činností spojenými s tzv. Future of Work (také známých pod názvem Work 4.0), může k tomu řešení YSoft Clerbo přispět dosažením vyšší produktivity HR oddělení a poskytováním takových zkušeností s onboardingem, které splňují potřeby nových zaměstnanců přicházejících do firem ve všech věkových kategoriích.

Organizace se mohou přihlásit k odběru úplné sady modulů Clerbo nebo použít pouze sady funkcí obsažené v jednotlivých modulech. Při objednání jednotlivých modulů lze snadno integrovat další moduly, pokud firma ucítí potřebu připojení více funkcí.

Clerbo bylo vyvinuto v interním inovačním centru Y Soft, YSoft Labs, kde jsou zkoumány nové technologie a přístupy. Nástroj Clerbo, který vzešel z produkce YSoft Labs, je zpočátku dostupný na vybraných trzích zahrnujících Českou republiku, Slovensko a Polsko prostřednictvím komunity obchodních partnerů Y Soft. Více informací včetně videí naleznete na webové stránce YSoft Clerbo.

##

O společnosti Y Soft

Y Soft poskytuje chytrá podniková řešení, díky nimž organizace fungují efektivněji. Naše platforma YSoft SafeQ pomáhá korporátním a SMB zákazníkům řídit, optimalizovat a zabezpečit tisk i digitalizaci dokumentů. V rámci řešení pro 3D tisk se soustředíme na segment vzdělávacích institucí, kde nabízíme unikátní propojení technologie 3D tisku s komplexním nástrojem pro řízení a účtování tisku. YSoft Clerbo nabízí komplexní řešení pre- a onboardingu pro HR odvětví.

Y Soft vznikl v roce 2000. Společnost sídlí v Brně, celosvětovou sítí poboček pak pokrývá Severní a Latinskou Ameriku, Evropu, Blízký východ a Afriku a region Asie a Pacifiku včetně Austrálie. Více informací naleznete na www.ysoft.com.