Developeři Serge Borenstein a Jan Ludvík s promotérem Sergem Grimaux koupili provozovatele multifunkční haly Forum Karlín

Developer a filantrop Serge Borenstein a jeho podnikatelský partner Jan Ludvík z firmy Karlín Group koupili provozovatele multifunkční pražské haly Forum Karlín. Hala je známá díky špičkové akustice pro koncerty všech hudebních žánrů. Na akvizici spojili Borenstein a Ludvík síly se zkušeným producentem Sergem Grimaux, zakladatelem několika společností z oblasti zábavního průmyslu jako Ticketpro nebo Intellitix. Grimaux je známý rovněž coby promotér koncertů hudebních hvězd jako  Rolling Stones, Roger Waters, U2, David Bowie nebo Coldplay v řadě světových zemí včetně Česka. 

Noví majitelé společnosti Forum Karlín, která stejnojmenný koncertní sál provozuje, chtějí ještě více využít jeho přednosti v čele se špičkovou akustikou a rozšířit nabídku koncertů a dalších zábavných pořadů. Zaměří se také na vylepšení poskytovaných služeb nejen pro hudební produkci, ale i sympozia a konference a budou vyhledávat i nové příležitosti, kterým se dosud Forum Karlín nevěnuje. 

Serge Borenstein si novu akvizicí splnil svůj velký sen. „Hudba je mým nevětším koníčkem a vášní. Už jsem měl vlastní rádio, bylo to v Belgii v 70. letech. Vždy jsem toužil provozovat vlastní hudební klub, že se to podaří naplnit v mém milovaném Karlíně je neuvěřitelné. Naší ambicí je plně využít kvality současného koncertního sálu a vybudovat skutečné multifunkční forum nových technologií a myšlenek budoucnosti,“ říká Borenstein. 

Serge Borenstein stojí za přeměnou Karlína v architektonicky a urbanisticky ceněnou městskou čtvrť, která citlivě spojuje původní zástavbu s novou architekturou. Jeho společnost Karlín Group vlastnila také celý blok budov, kde nyní stojí Forum Karlín a budova Economie a byla i projektovým manažerem jejich výstavby. 

Serge Grimaux již v minulosti ve světe úspěšně provozoval několik koncertních sálů. „Vést špičkovou koncertní halu v Praze je pro mě novou výzvou, na kterou se velmi těším. Již v nejbližším období začneme pracovat na nové nabídce, která se projeví již v podzimních měsících. Naším cílem je úspěšnou halu posunout ještě na vyšší úroveň. Již brzy uvedeme další informace o tom, jak pracujeme na záměru vytvořit z Fora Karlín avantgardní umělecký prostor v českém i evropském měřítku, který bude co nejefektivnější pro promotéry a přinese příjemné zážitky divákům,“ uvádí Serge Grimaux.

Forum Karlín bylo postavené v roce 2014 a má kapacitu necelých 4000 návštěvníků. Na celkovém architektonickém řešení projektu se v podílel světoznámý španělský architekt Ricardo Bofill.