Canon představuje všestranný kompaktní objektiv s desetinásobným zoomem RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM

PRAHA, 9. července 2019 – Společnost Canon Europe, přední světový výrobce fotografické optiky, dnes rozšířil řadu objektivů RF o model RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM, ideální zoom pro kreativní nadšence, kteří začínají se systémem EOS R. Kompaktní objektiv vyzdvihovaný ambasadorem značky Canon, uznávaným akčním fotografem Richardem Walchem, nabízí díky desetinásobnému zoomu velký prostor pro tvůrčí vyjádření a jeho zachycení na mimořádně kvalitních plnoformátových snímcích. Objektiv je určený těm, kdo chtějí fotografií realizovat svoji kreativitu, zejména při cestování. Všestranný objektiv jim umožní zachytit ve špičkové obrazové kvalitě vše od širokoúhlých scén po detailní snímky na dlouhém ohnisku.

Společnost Canon v únoru oznámila vývoj šesti objektivů pro systém RF a po nedávno uvedeném RF 85 mm F1,2L USM je RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM již druhým, který v tomto roce přichází na trh. Jedná se o objektiv s největším rozsahem ohniskových vzdáleností z celé řady. Všech šest nových objektivů RF nabídne mimořádnou obrazovou kvalitu a užitnou hodnotu všem, kdo se systémem EOS R usilují o dokonalé snímky.

Výkonný a cenově dostupný plnoformátový zoom 

Kompaktní a snadno přenosný objektiv RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM váží pouhých 750 g – vyznačuje se tedy mimořádným poměrem hmotnosti a rozsahu ohniskové vzdálenosti. Díky němu je ideální volbou pro kreativní fotografické nadšence, kteří v nabídce objektivů RF systému EOS R hledají maximální všestrannost. Objektiv RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM vyhoví širokému spektru tvůrčích nároků. Na krátkém ohnisku 24 mm je ideální pro skupinové fotografie, krajinu a architekturu, zatímco rozsah teleobjektivu nalezne uplatnění při fotografování sportu, různých akcí, přírody a portrétů. Ostřicí/ovládací prstenec se zdrsněným povrchem a široký uzamykatelný transfokační prstenec otočný o 100° poskytují uživateli okamžitou a precizní kontrolu nad snímkem a pomáhají mu co nejlépe zachytit svět podle jeho představ. Velký průměr a krátká vzdálenost od snímače u bajonetu RF umožňuje navrhovat objektivy s většími zadními optickými členy a maximalizovat tak obrazovou kvalitu, díky níž mohou fotografové dát plný průchod své kreativitě.

Mimořádná kvalita obrazu s automatickým ostřením a stabilizací

RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM je první plnoformátový objektiv s optickou stabilizací obrazu Dynamic IS, která rozšiřuje expozici až o 5 EV a umožňuje fotografování z ruky i při velmi dlouhých časech, čím posouvá hranice kreativity ještě dále. Díky tomu je možné pořizovat čisté a ostré snímky i za zhoršených světelných podmínek a neroztřesené videonahrávky, u nichž je možné nastavovat clonu v krocích po 1/8. Objektiv je proto ideální pro spontánní fotografování a natáčení videa na cestách. Automatické ostření Nano USM spojuje výhody krokového motoru (STM) a ultrazvukového motoru (USM). Ve spojení s technologií zaostřování na bázi detekce fázového posunu CMOS AF s dvojitými pixely na 88 % plochy snímače horizontálně a 100 % vertikálně objektiv ostří rychle, tiše a plynule, a umožňuje tak pořídit kromě prokreslených fotografií rovněž vysoce kvalitní videonahrávky. 

Špičkový design a zpracování odpovídající kvalitám systému EOS R

Objektiv RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM se výborně doplňuje s tělem EOS RP, nejlehčí plnoformátovou bezzrcadlovkou od společnosti Canon. Tím, že je objektiv pro systém EOS R přímo určený, umožňuje kreativním nadšencům využít všech jeho výhod. Systém EOS R, uvedený na trh v září 2018, poskytuje mimořádnou optickou kvalitu, nejrychlejší automatické ostření na světě a rychlejší komunikaci mezi tělem a objektivem díky nově vyvinutému bajonetu RF. Vyšší rychlost, špičková ergonomie a nekompromisní obrazová kvalita jsou klíčové charakteristiky systému EOS R a platí bez výjimky i pro nový objektiv. 

Ambasador společnosti Canon, akční a sportovní fotograf Richard Walch, nedávno podnikl dvanáctidenní cestu podél norského pobřeží z Bergenu do Kirkenes. Ve své fotografické brašně měl objektiv RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM.

O práci s ním Walch řekl: „Chtěl jsem si vzít objektiv na delší cestu, abych vyzkoušel jeho skutečné schopnosti. Mým cílem bylo hledat obrácenou perspektivu mezi zemí a vodou.  Objektiv jsem chtěl kvůli jeho úžasné univerzálnosti používat na momentky z cest. Norsko oplývá nesmírnou přírodní krásou a když se ocitnete na tak majestátním místě, cítíte potřebu ji patřičným způsobem zvěčnit. Je to dokonalý cestovní objektiv a ideální volba pro fotografy, kteří vstupují do světa systému EOS R – je kompaktní a lehký, ale neobětuje tomu nic z obrazové kvality. Všem, kdo chtějí na cestách posouvat své tvůrčí hranice, bych objektiv RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM vřele doporučil.“

Fotografie nových objektivů Canonu naleznete ZDE. Jejich cena je na českém trhu 25 990 korun.

Klíčové vlastnosti objektivu RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM:

  • Rozsah ohniskových vzdáleností 24-240 mm
  • Dynamická optická stabilizace obrazu 5 EV
  • Asférické a ultradisperzní optické členy, antireflexní vrstva Super Spectra Coating
  • Kruhová sedmilamelová clona f/4-6,3
  • Automatické ostření Nano USM
  • Přepínatelný ovládací/ostřicí prstenec
  • Vestavěný profil DLO a elektronická korekce zkreslení

-KONEC-

Poznámky pro redaktory:

Níže uvádíme informace o ambasadorovi včetně portrétu a životopisu.

Richard Walch  – ambasador Canon Europe

Richard Walch je po celý život vášnivým fotografem. Jako nadšený amatér fotografoval své kamarády snowboardisty na alpských svazích a pověst o kvalitě jeho akčních snímků se rychle rozšířila. Co začínalo jako koníček, se rychle stalo jeho živobytím a brzy získával fotografické zakázky po celém světě.

Richard Walch, známý svým citem pro světlo, ostrost a kompozici, je velmi žádaný jako fotograf a filmař. Jeho schopnosti dokládá i řada prestižních ocenění, včetně zlaté ceny za jeho projekt Umění plachtění v soutěži International Calendar Awards.

Mezi jeho zakázky z poslední doby patřila zimní reklamní kampaň pro Canon v Argentině, natáčení elektrického superauta Quant v Monaku, role oficiálního fotografa německého jachtařského týmu na Poháru Ameriky a fotografování na Světovém poháru ve sjezdovém lyžování ve Švýcarsku pro Audi. 

 

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu a jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek na světě. Canon Europe působí ve 120 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti Canon se Canon Europe podílí přibližně jednou třetinou. 

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937 a lídrem ve zpracování obrazu je po celých 80 let. Jejím cílem je podněcovat k neustálému překonávání možností využití obrazu a prostřednictvím technologických inovací v široké škále oblastí – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnická zařízení – obohacuje Canon životy běžných lidí i firem. 

Pozitivní vliv společnosti Canon na oblast technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu neustále roste. Svědčí o tom i sociální a environmentální přínosy, za kterými stojí jak zaměstnanci, tak i produkty značky Canon, a představují důkaz úspěšnosti podnikové filosofie Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.