Mailkit spustil beta verzi validátoru a generátoru BIMI záznamů

Praha 8. srpna 2019 – Mailkit spustil v beta verzi užitečnou pomůcku pro vytváření i kontrolu BIMI záznamů. Kdokoliv potřebuje pro své e-mailové kampaně pracovat s tímto užitečným standardem, nalezne pomoc na www.mailkit.com/resources/bimi-inspector.

mailkit-bmi.png

BIMI (Brand Indicators for Message Identification) je nový standard, který umožňuje marketérům a značkám definovat, jaké logo se má zobrazovat u e-mailových zpráv značky. Správně nastavený BIMI záznam zajistí použití vhodného loga ve všech e-mailových službách i aplikacích, které tento nový standard podporují. 

S pomocí dodaného BIMI záznamu “sáhnou” po správném logu a nebude tak nutné ho hledat přes sociální sítě či se spoléhat na předdefinované záznamy. Staví navíc na autentifikaci pomocí standardu DMARC a logo se tak zobrazí pouze u zpráv z autorizovaných zdrojů. BIMI tak poslouží nejen ke zviditelnění značek, ale i příjemcům napoví, zda se jedná o zprávu z důvěryhodného zdroje. E-maily z vaší banky pak mohou být opatřeny logem, ale podvodné zprávy, které se za banku jen vydávají, již nikoliv.

Logo (a zejména to správné) u příchozích zpráv je velmi užitečný prvek pro identifikaci značky a tím i zlepšení výkonů e-mailových kampaní. 

Nasadit tento záznam je velmi jednoduché, ale cesta k jeho použití může být trnitá. Stačí vygenerovat BIMI záznam z generátoru a vložit jej do DNS v podobě TXT záznamu a doplnit nahráním loga v SVG podobě. Protože je však k fungování BIMI nezbytná korektní autorizace e-mailů pomocí DMARC, je nutné splnit i všechny technické podmínky k autorizaci zpráv. Právě s ověřením všech požadovaných prvků pomáhá validátor a upozorňuje na potřebná nastavení. 

Pokud se chcete podívat, jak v praxi BIMI vypadá, tak do validátoru můžete zadat doménu mailkit.cz: www.mailkit.com/resources/bimi-inspector/mailkit.cz. Pro příklad BIMI s chybným logem je možné se podívat na wish.com, linkedin.com či aetna.com (logo není čtvercové). Vzorné nastavení má například eBay.com, agari.com či sparkpost.com.

Podpora BIMI se postupně dostává do poštovních služeb a e-mailových klientů. V pilotním provozu již běží u Yahoo, v červenci přislíbil podporu i Google na svém Gmailu i Gsuite a další hráči, včetně českého Seznamu, svou podporu brzy ohlásí. Je čas se přidat také. 

O společnosti Mailkit s.r.o.

Společnost Mailkit byla založena v roce 2005 a stala se jednou z předních českých firem poskytujících řešení pro e-mailový marketing a marketingovou automatizaci. Cílem společnosti Mailkit je vytvářet taková řešení, která zajistí maximální možnou míru doručení zpráv a zároveň nabídne profesionální technické zázemí, pokročilé možnosti tvorby e-mailových zpráv a jejich automatizace, včetně i napojení na firemní informační systémy.

Mailkit zajišťuje e-mail marketingové služby například pro Škoda Auto, Notino.cz, A3 sport, mediální dům Mafra, společnosti Baťa a Pet Center a řadu marketingových agentur jako např. Etnetera Activate, LHMS či Copy General.

Mailkit je členem mnoha oborových organizací, které svou činností přispívají ke zvyšování úrovně e-mail marketingových služeb. Je aktivním členem organizace M3AAWG věnující se boji se všemi formami zneužívání internetu, dále aliancí odesílatelů CSA (Certified Senders Alliance) a Signal Spam i E-mail Experience Council, jež je oborovou odnoží největší marketingové asociace na světě DMA. Mailkit stál u zrodu iniciativy Dobryemail.cz, která se snaží šířit povědomí o pravidlech e-mailingu realizovaného správným způsobem.