Jak při výběru mobilního telefonu pro vašeho školáka nešlápnout vedle?

Připravili jsme pár tipů, které vám výběr smartphonu usnadní
a nezatíží váš rodinný rozpočet.

Nový školní rok již klepe na dveře a děti školou povinné brzy usednou zpátky do lavic. Mezi klasickou výbavu nejen starších školáku dnes již zcela běžně patří i mobilní telefony, které jim mohou ulehčit jak školní povinnosti, tak volnočasové aktivity. Má ale opravdu smysl dětem mobil opatřit? A jaký model případně zvolit? Přinášíme Vám pár rad (nejen pro rodiče školáků), díky kterým nešlápnete při výběru nového smartphonu vedle. 

Mobil se dříve nebo později zařadí do základní výbavy každého školáka. Vzhledem k době, ve které žijeme, je smartphone dnes již takřka nezbytností. Většina dětí dostane svůj první mobil již v první nebo druhé třídě. Pokud svému školákovi trpělivě a důkladně vysvětlíte základy jeho bezpečného užívání, stane se z telefonu užitečný nástroj komunikace. Majiteli telefonů se děti opravdu stávají nejčastěji z praktických důvodů. Jezdí-li ze školy či na zájmové aktivity po vlastní ose, jsou s nimi rodiče rádi ve spojení. Dítě také využívá mobilní telefon pro interakci mezi vrstevníky. Jaký typ je pro ně ale nejvhodnější? Následující řádky by Vám měly udělat jasno.

MINIMÁLNÍ ZÁSAH DO RODINNÉHO ROZPOČTU

Vlastní smartphone, neboli chytrý telefon, se může zdát pro dítě zprvu jako zbytečnost. Opak je ale pravdou. Vybíráte-li mobil pro vašeho potomka, mějte na paměti, že by se cena přístroje měla odvíjet především od věku, samostatnosti a zodpovědnosti dítěte. A protože víme, že děti často neumí ocenit skutečnou hodnotu věci a nevěnují jim dostatečnou péči ani pozornost, ideálním řešením je opatřit vašemu dítěti model, který pochází z nižší střední třídy a stojí tedy výrazně méně peněz než nejnovější modely vlajkových lodí. V případě, že mu mobil občas spadne na zem nebo ho někde zapomene, nebude vás ztráta tolik bolet. Například HONOR 8S, který nabízí uživatelům 5Mpx selfie fotoaparát, dostal novou cenovku ve variantě 2+32 GB a je k mání za skvělou cenu 2 690 Kč. Model disponuje 13Mpx fotoaparátem s širokou závěrkou f/1,8, která pomůže vytvořit kvalitní noční snímky, dále 2 GB RAM běžící na Androidu 9 Pie, a interní 32 GB paměť, kterou lze rozšířit pomocí microSD karty až na 512 GB.

OCHRANA A BYTELNOST NA PRVNÍ MÍSTĚ

Není žádným překvapením, že dětem často padají věci z ruky. Výjimkou nejsou bohužel ani telefony. Při koupi proto raději dejte přednost odolnému mobilu před nejdražším a nejnovějším modelem na trhu, abyste za pár týdnů nemuseli kupovat nový. Ačkoliv jsou plasty čím dál tím kvalitnější, prim hraje výdrži stále jeho kovové tělo. A co kryt na telefon? Nepodceňujte jeho nesporné výhody. Kryt či pouzdro skvěle přístroj ochrání a udělá z telefonu originální kousek, kterým se děti mohou odlišit.

DISPLEJ, VÝKON A BATERIE

Pokud chcete vaší ratolesti dopřát mobil s chytřejší výbavou, pak sáhněte po zlevněném modelu HONOR 8A, který je nyní k dostání za 3 190 Kč u prodejce Datart. Model disponuje 3 GB RAM, která běží na Androidu 9 Pie na nadstavbě EMUI 9.0. Interní paměť 32 GB lze také rozšířit paměťovou microSD kartou až na 512 GB. HONOR 8A nabízí kombinaci 13Mpx zadní fotoaparátu a 8Mpx přední selfie kamery. Bezrámečkový displej s kapkovitým vykrojením není příliš velký a padne přesně do ruky. Navíc je ovládání telefonu navrženo tak, že jej školák zvládne jednoduše používat i jednou rukou. Rodiče jistě ocení i schopnost displeje snižovat emise modrého světla, díky které tolik neunavuje oči ani při delším prohlížení.

FOTOAPARÁT

Od chytrých telefonů, ať už je kupujeme ratolestem či sami sobě, očekáváme kromě cenové dostupnosti a praktických či inovativních funkcí ještě jednu důležitou věc – perfektní fotoaparát pro perfektní fotky. Kdo dnes nefotí, jako by nebyl. Přesně to přináší model HONOR 20 Lite, který bude možné nově zakoupit za 5 590 Kč. Tento model je na zadní straně osazený 24Mpx fotoaparátem se třemi čočkami, umělou inteligencí a závěrkou F/1,8 se senzorem Quadra CFA. Kombinace těchto vlastností otevírá uživateli vlastní fotografický ateliér, který si poradí ve všech světelných podmínkách. Přední 32Mpx fotoaparát s vylepšeným ISO a technologií podsvícení obrazu vytvoří skvělá selfie v kteroukoli denní dobu, při ostrém i tlumeném světle. HONOR 20 Lite navíc uživateli nabízí výkonný Kirin 710 a technologii pro rychlejší zpracování grafiky GPU Turbo 2.0, která zlepšuje herní zážitek. Velkokapacitní úložiště 4 + 128 GB pak nabízí dostatečný prostor pro stažení mnohých aplikací.

Ať nakonec zvolíte kterýkoliv model ze stáje HONOR, uděláte krásným designem telefonu svému školou povinnému potomkovi radost. A vy budete potěšeni tím, že vám investice nezruinuje rodinný rozpočet.   

Další informace o telefonech naleznete na www.hihonor.com .

O značce mobilních telefonů HONOR

HONOR je odvážná značka. Značka pro zákazníky, kteří se nebojí dělat věci jinak – proti zažitým konvencím. HONOR přišel na trh s úplně novým obchodním modelem navrženým pro moderního zákazníka. Zařízení HONOR spoluvytváří uživatelé v rámci modelu Consumer to Business. Značka vychází svým zákazníkům vstříc nejen designem konkrétních zařízení, ale také přímým distribučním modelem. Zákazník, který si zakoupí zařízení značky HONOR, nezíská jen mobilní telefon. Získá dlouhotrvající svazek se značkou odhodlanou přispět ke splnění všech jeho potřeb ve světě moderních komunikací. Více informací naleznete na www.hihonor.com nebo na našem Facebooku www.facebook.com/honorcz.