Upvest představuje novou investici v centru Prahy

Společnost Upvest, provozovatel stejnojmenné platformy pro online investice do developerských projektů, přichází s další investiční příležitostí – Apartmány Strakonická. Nově nabízí investorům možnost podílet se na financování výnosových nemovitostí, konkrétně bytových jednotek určených ke krátkodobému pronájmu, s předpokládaným čistým výnosem 6 % p.a.

2019-09-04 11_10_49-Upvest _ Online investice do nemovitostí.png

Rezidence Strakonická, která v nedávné době prošla rekonstrukcí, se nachází na lukrativní adrese na Praze 5 poblíž Císařské louky. Bytový dům má celkem 7 pater a na každém z nich se nachází 4 bytové jednotky o dispozici 2+kk, v suterénu poté 4 ateliéry. Ke krátkodobým pronájmům je využíváno 10 z nich, především prostřednictvím platformy Booking.com, kde jsou dohledatelné pod názvem Honest Apartments.

Investice do nemovitosti využívané ke krátkodobým pronájmům probíhá formou participace na mezaninovém úvěru. Jedná se o atraktivní možnost podílet se na trendu nájemního bydlení, avšak bez rizika vlastnictví dané nemovitosti. Výše výnosu se pak odvíjí například od typu pronajímané nemovitosti a délky pronajímání. 

“Těší nás, že se nám v Upvestu daří rozšiřovat portfolio nabízených investičních příležitostí. Věříme, že tento typ financování osloví jak developery, tak investory. Do budoucna se určitě plánujeme zaměřit na více typů nemovitostí, ale stejně jako u financování developerských projektů, náš zájem momentálně soustředíme spíše k rezidenčním nemovitostem,” komentuje novinky Petr Volný

Upvest vedle nového projektu založil, společně s dalšími 9 firmami a startupy působících v oblasti Property Technology, Česko-slovenskou asociaci PropTech, jejíž hlavním cílem je zefektivnit zavádění technologií v oblasti real-estate, vytvořit prostor pro sdílení zkušeností a nápadů a zároveň přiblížit realitní trh zákazníkům a udělat ho uživatelsky více přístupný. 

O Upvestu

Společnost Upvest nabízí pomocí online platformy investiční příležitosti na poli realitního crowdfundingu. Tato služba je přínosná jak pro developery, tak investory s většími i menšími zkušenostmi. Jedná se o investice do konkrétních realitních projektů, z nichž firma slibuje roční výnos  5% – 8%. 

Společnost byla založena Davidem Musilem a Petrem Volným v únoru 2017. 

Projekty jsou vždy schvalované specializovanou investiční komisí, která se skládá z Jana Holáska, Petra Malíka a Dušana Šťastníka. Jan Holásek je špičkovým českým právníkem, který se investicemi do nemovitostí dlouhodobě zabývá. Založil například realitní investiční platformu Czech Property Partners. Petr Malík dříve pracoval v PPF Real Estate, nyní je finančním ředitelem Moravské stavební a Dušan Šťastník pracoval mimo jiné jako šéf české pobočky americké společnosti JLL.

Více na: https://www.upvest.cz/