Sygic GPS Navigation nabízí konektivitu pro Android, nicméně Google i nadále blokuje službu Android Auto

Google zarputile udržuje konektivitu Android Auto uzavřenou pro vývojáře map a navigací třetích stran. Přístup k platformě mají pouze její vlastní navigační aplikace, Google Maps a Waze. Sygic se snaží Google přesvědčit, aby otevřel konektivitu Android Auto a nabídl svobodu volby také zákazníkům používajícím chytré telefony Android.

BRATISLAVA, 5. Září 2019 –  Sygic, navigace, na kterou se spoléhá více než 200 milionů řidičů, přidala konektivitu MirrorLink do aplikace Sygic GPS Navigation pro zařízení Android. Tato novinka uživatelům umožňuje připojit jejich chytré telefony nebo tablety s operačním systémem Android přímo k vestavěnému displeji vozidla, podobně jako tomu je v případě Apple CarPlay. Během roku společnost plánuje přidat další automobilové konektivity. 

„Chceme naši navigaci učinit dostupnou pro všechny, včetně uživatelů systému Android. Bohužel konektivita, která poskytuje podporu pro nejnovější modely automobilů a chytrých telefonů, Android Auto, je stále omezena na pouze na navigační aplikace od Google,“ řekl generální ředitel Sygic, Martin Strigac

„Minulý rok Apple pochopil, že otevření služby CarPlay pro navigační aplikace třetích stran nebude mít nežádoucí dopad na jeho obchodní zájmy, ale naopak vnese čerstvý závan a duch inovací do této platformy, kdy vítězi budou zákazníci používající technologii Apple CarPlay,“ dodal. 

Sygic je průkopníkem na poli automobilové konektivity již od roku 2014 a byla jednou z prvních společností, která svým uživatelům umožnila zrcadlově zobrazovat navigaci ve vestavěném displeji vozidla. Od té doby Sygic poskytuje podporu pro téměř všechny standardy automobilové konektivity, mezi které patří CarPlay, MirrorLink, Smart Device Link (SDL) a Bosch mySPIN.

„Dokud Google neukončí blokování trhu svým monopolním postojem k jedné z nejoblíbenějších funkcí systému Android, Android Auto, nebudeme moci poskytnout možnost zobrazování navigace na vestavěném displeji pro všechna vozidla našich zákazníků,“ vysvětlil Strigac.

Nejnovější verze Sygic GPS Navigation s konektivitou MirrorLink pro Android je k dispozici ke stažení v Google Play

O SYGIC

Společnost Sygic, která byla založena v Bratislavě roku 2004, je zařazena do žebříčku nejrychleji rostoucích společností Deloitte Fast 50 a stala se první společností nabízející navigační systémy pro iPhone a druhou pro Android. S více než 200 milióny unikátních uživatelů GPS aplikace od Sygic v současnosti stojí v čele globálních navigací pro odvětví automobilového průmyslu a cestování.