Cestovní sluchátka Sennheiser PXC 550-II nabízí špičkový zvuk a pohodlí i pro ty nejdelší lety

Režim pro poslech ve větrném počasí posouvá technologii aktivního potlačení okolního hluku na novou úroveň.

Praha, 6. září 2019 – Společnost Sennheiser odhalila v rámci veletrhu IFA nástupce uznávaných cestovních sluchátek PXC 550. Nový model PXC 550-II neslevuje z vysokých nároků na zvuk, což dokládá i frekvenční rozsah 17 Hz – 23 kHz a podpora kodeků aptX, aptX LL i AAC. Milovníci hudby se tak mohou těšit na kontrolovaný bas i křišťálově čisté výšky bez ohledu na to, zda používají systém Android nebo iOS. Díky novému režimu aktivního potlačení okolních ruchů Anti-Wind si posluchači užijí oblíbenou funkci bez problémů i při větrných podmínkách.

Nabídka ovládacích prvků byla rozšířena o dedikované tlačítko pro spuštění elektronických asistentů Amazon Alexa, Google Asistent a Apple Siri. V kombinaci s precizními mikrofony Sennheiser se tak uživatelé dostanou ke všem oblíbeným funkcím během okamžiku, aniž by museli vyndat telefon z kapy. Pro ovládání přehrávače i telefonních funkcí jsou sluchátka opatřena dotykovou plochou na pravé mušli. Příjemným detailem je i automatické spuštění sluchátek při jejich rozložení a pozastavení reprodukce ve chvílích, kdy je majitel sejme z hlavy.

O ceně a dostupnosti budeme informovat.

Věrný zvuk a intuitivní ovládání

Sennheiser PXC 550-II nabízí uživatelům perfektně vyrovnaný zvukový projev. Podpora kodeků aptX a AAC umožní bezeztrátový přenos hudby v CD kvalitě a frekvenční rozsah sluchátek dokonce přesahuje možnosti běžného lidského sluchu. Technologie aptX Low Latency přitom zajistí perfektní synchronizaci obrazu a zvuku. Revoluci v oblasti technologií pro potlačení okolního hluku představuje režim Anti-Wind. Ten dá zapomenout na rušivé zvukové artefakty vznikající při použití tradičních systémů potlačení okolního hluku ve větrném počasí.

Uživatelé jistě ocení i intuitivní ovládání pomocí dotykové plochy na pravé mušli sluchátek. To je doplněno o dedikované tlačítko pro spuštění digitálních asistentů Amazon Alexa, Google Asisstant a Apple Siri. Sennheiser PXC 550-II navíc samy rozeznají usazení na hlavě posluchače a v případě sejmutí pozastaví přehrávání. Potěší i automatické spuštění při rozložení sluchátek k poslechu.

Hodiny pohodlného cestování

Novinka je opatřena bohatým polstrováním hlavového mostu potaženým syntetickou kůží. To platí i pro ergonomicky tvarované náušníky. Precizní zpracování a moderní materiály zajišťují nadstandardní pohodlí i pro zaoceánské lety. Tomu odpovídá i 20h výdrž baterie v případě použití technologie Bluetooth. Ta s připojením prostřednictvím konektoru Jack a využitím potlačení okolního hluku narůstá na celých 30 hodin. Uživatelé se tak nemusí obávat vybité baterie ani v případě, že by se rozhodli obletět najednou celou zeměkouli.

O společnosti Sennheiser

Sennheiser staví na více než 70 letech zkušeností, které se v rodinné společnosti předávají již od roku 1945. Řadí se mezi přední výrobce sluchátek, mikrofonů i bezdrátových přenosových systémů. Nyní společnost působí ve více než 50 zemích světa a provozuje vlastní výrobní závody v Německu, Irsku a USA. Od roku 2013 společnost řídí Daniel Sennheiser a Dr. Andreas Senheiser, kteří jsou již třetí generací rodiny zapálené pro dokonalý zvuk.