Rok před zahájením paralympiády v Tokiu 2020 Visa posiluje podporu paralympioniků

Praha — 11. září 2019 — Společnost Visa oznámila své plány pokračovat v podpoře dalších sportovců připravujících se na letní paralympijské hry 2020 v Tokiu. Visa je hrdým celosvětovým sponzorem paralympijských her a také zlatým partnerem paralympiády v Tokiu 2020. Letos společnost rozšiřuje svůj Tým Visa o dalších pět paralympioniků. Současně se společně s Japonským paralympijským výborem podílí na příspěvkovém programu pro držitele karet Visa v Japonsku.

Paralympijské hry představují ohromnou příležitost pro talentované jedince, jak si splnit své sny nejen na kolbišti, ale i mimo něj,“ řekla Lynne Biggar, vedoucí marketingu a komunikace společnosti Visa.Každým dnem paralympionici posouvají své hranice, a to skvěle vyjadřuje hodnoty, za kterými si Visa jako značka stojí. S hrdostí rozšiřujeme naši podporu sportovců na letních paralympijských hrách 2020 v Tokiu,dodává

Visa je více než 30 let nejen globálním partnerem olympijských her, ale od roku 2003 také prvním a nejdlouhodobějším partnerem paralympijských her. Od roku 2000 navíc prostřednictvím programu Tým Visa zajišťuje sportovcům potřebné vybavení, prostředky a podporu. Letos společnost znovu navázala spolupráci s velkými jmény paralympijského sportu jako jsou Oksana Masters (běh na lyžích, biatlon a veslování, USA), Daniel Dias (plavání, Brazílie), Aurélie Rivard (plavání, Kanada), Monika Seryu (kanoistika, Japonsko) a Hajimu Ashoda (atletika, Japonsko).

Oksana Masters, držitelka osmi medailí ze tří různých sportů, bude v Tokiu bojovat o medaili ve čtvrté disciplíně – cyklistice. Oksana získala ocenění pro jednotlivce Sportovkyně roku 2018 udělované nadací Women’s Sports Foundation. „Je skvělé být součástí Týmu Visa a mít vedle sebe takového partnera, který ve vás věří a podporuje vás,řekla Masters, několikanásobná paralympijská šampionka.

Podpora společnosti Visa se netýká jen samotných olympioniků a paralympioniků, ale také dalších oblastí mimo sportovní odvětví. V rámci svého programu na rozvoj olympiády a paralympiády mají sportovci, jako třeba Kelly Crowley, medailistka v plavání a cyklistice, možnost seznámit se blíže i s dalšími aspekty podnikání. 

Visa svým programem jasně dokazuje, jak lze v prostředí byznysu zúročit stejné mentální dovednosti, které potřebujeme pro úspěch ve vrcholovém sportu,“ vysvětluje Crowley, v současnosti zastávající pozici v týmu náboru talentů Visa. „S blížícími se hrami v Tokiu 2020 se paralympiáda stává dalším důležitým bodem na seznamu projektů společnosti Visa,“ dodává.

Letních paralympijských her v Tokiu 2020 se zúčastní 4,4 tisíce sportovců závodících v 537 disciplínách, které zahrnují 1756 pozic pro ženy. To je dle Mezinárodního paralympijského výboru zatím nejvíc. Poslední paralympiáda v Riu 2016 trhala rekordy ve sledovanosti a pokořila hranici 4,1 miliardy diváků.

Visa a partnerství s nadačním programem Japonského paralympijského výboru (JPC)

Japonský paralympijský výbor spouští společně s Visou nadační program s názvem JPC Athlete Donation určený pro držitele karet Visa. Společnost za období od 25. srpna 2019 do 31. prosince 2020 propojí jednotlivé dary od držitelů karet Visa na oficiální stránce Japonského paralympijského výboru.  Pro další informace navštivte: www.jsad.or.jp/paralympic/donation

# # # 

O společnosti Visa

Visa Inc. (NYSE: V) je světovou jedničkou v oblasti digitálních plateb. Naším posláním je propojit svět prostřednictvím inovativní, spolehlivé a bezpečné platební sítě, umožňující jednotlivcům, podnikům a ekonomikám prosperovat. Naše vyspělá globální procesingová síť, VisaNet, umožňuje bezpečný a spolehlivý průběh plateb po celém světě a dokáže zpracovat více než 65 tisíc transakcí za sekundu. Soustavné zaměření společnosti na inovace je katalyzátorem rychlého růstu connected commerce a hnací silou v cestě za bezhotovostní budoucností pro každého a na jakémkoli místě. V době, kdy svět přechází z analogového systému na digitální, společnost Visa paralelně digitalizuje vlastní značku, produkty a procesingovou síť tak, aby formovala budoucnost placení v digitálním světě. Pro více informací navštivte o společnosti Visa, visa.com/blog a sledujte nás na @VisaNews.