Blue Panter nabízí platformu pro vývoj elektromobilů

Výhradní zastupování měřicích přístrojů Newtons4th přináší nové možnosti českým i slovenským vývojářům v oblasti elektromobility.  

PRAHA – 23. září 2019

Společnost Blue Panther, partner v oblasti měření, měřících přístrojů a odborný konzultant na elektrickou energii s více než 25. lety zkušeností, a společnost Newtons4th, britský výrobce laboratorní měřící techniky, podepsali dohodu o výhradním zastupování na českém a slovenském trhu. Její součástí jsou i podmínky pro servis a kalibraci. 

Elektromobilita je žhavým tématem a řada společností se ve svých laboratořích zabývá jejím intenzivním vývojem. Vývojáři se musí pro svůj úspěch spolehnout na odpovídající kombinaci přesných dat a měření, a právě pro tyto potřeby navrhuje Newtons4th své laboratorní měřící systémy, které jsou určeny pro měření jednotlivých částí v rámci elektromobility, jako jsou elektromotory, elektropohony, bateriové systémy, energetický management a další.

Spolupráce s britskou společností Newtons4th je skvělým doplněním našeho portfolia laboratorních zařízení zaměřených na vývoj výkonové elektroniky pro elektromobilitu. Jejich více než 20leté zkušenosti a soustředění na tuto oblast se promítá do jejích přístrojů, které vynikají svými vlastnostmi, specifickými funkcemi a jsou tak jedinečné na celém trhu,“ upřesňuje Jaroslav Smetana, ředitel společnosti Blue Panther. 

Společnost Newtons4th Ltd (ve zkratce N4L) byla založena v roce 1997 za účelem navrhování, výroby a podpory inovativních elektronických zařízení na celosvětovém trhu. Specializuje se na sofistikované zkušební laboratorní zařízení pro výkonovou elektroniku jako jsou například analyzátory výkonu, analyzátory frekvenčních odezev (analyzátory zesílení fáze), zdroje střídavého proudu, analyzátory impedance a selektivních měřičů hladiny.

Vhodným příkladem pro využití měřících přístrojů od Newtons4th je například analýza pohonů motoru s proměnnými otáčkami. Motorové pohony s proměnnou rychlostí se v mnoha průmyslových odvětvích staly technologií pro řízení motorů. Od průmyslové automatizace, přes přesun užitkových odpadů, velkých trakčních pohonů až nyní po trh s elektrickými vozidly. Zejména měření na měniči s proměnnou rychlostí představují velké problémy pro analyzátory výkonu, pokud jde o přesná měření výkonu a účinnosti. S ohledem na tyto specifické potřeby byly navrženy analyzátory N4L řad PPA3500, PPA4500 a PPA5500. 

Více o přístrojích Newtons4th naleznete zde: 

https://www.blue-panther.cz/analyzator-vykonu-a-kvality-site-1-6-fazi-n4l-ppa3500 

nebo zde: www.newtons4th.com    

O společnosti Blue Panther

Společnost Blue Panther s 20. letou tradicí je předním odborníkem na elektrickou energii a poskytuje nejen výrobním podnikům auditorskou a konzultační činnost v otázkách kvality elektrické energie a její spotřeby. Prostřednictvím svých certifikovaných odborníků s dlouholetými zkušenostmi a vyškolených specialistů analyzuje aktuální situaci, vyhledává příčiny problémů dané kvalitou elektrické energie a navrhuje škálu možných řešení. Vše s cílem zajištění ekonomického přínosu a úspor pro podnik. 

Své praktické zkušenosti společnost dlouhodobě udržuje a získává i prostřednictvím dodávek profesionálních měřicích přístrojů a poskytování souvisejících odborných služeb, jako jsou záruční a pozáruční servisní středisko a školicí středisko pro zvyšování kvalifikace. Společnost je též zřizovatelem a provozovatelem certifikované kalibrační laboratoře. 

Od roku 2015 je též držitelem certifikátu ISO 9001:2015 pro dodávky a servis měřicí techniky.