Na Frekvenci 1 nově moderuje Bára Nesvadbová

Praha 24. září 2019 – Rozhlasová stanice Frekvence 1 získala od září další moderátorskou posilu do týmu Press klubu, a to známou českou novinářku a spisovatelku Báru Nesvadbovou. Oblíbený Press klub vysílá Frekvence 1 každý všední den od 18 hodin. V květnu již řady moderátorů pořadu rozšířil Luděk Staněk, v červnu pak Pavlína Wolfová.

Bára Nesvadbová bude na Frekvenci 1 zpovídat zajímavé hosty v Press klubu jednou týdně. „Barbara je prostě skvělá, má co říci posluchačům a zároveň se umí velmi dobře ptát. Zaujala mě její osobitost, neotřelý pohled na svět a vnímám jí jako člověka, který je pro tým Frekvence 1 přínosem. Press klub stavíme jako pestrou kombinaci témat a názorů. Každý z našich moderátorů má svůj pohled na svět a svůj způsob vedení rozhovoru. A Barbara Nesvadbová je ten příslovečný chybějící kamínek v mozaice. S nadsázkou lze říci, že Barbara prostě obohacuje náš „genetický potenciál, “ řekl Miroslav Škoda, ředitel Frekvence 1. 

V rozhovorech se Bára Nesvadbová zaměří na aktuální témata z oblasti kultury, politiky, sportu či společenského dění. „Moc si vážím zařazení do party Press klubu. Za prvé se začínám učit úplně nové medium – rádio, a za druhé v této skupině jsou vážně dobří novináři,” okomentovala nové angažmá v rádiu Bára Nesvadbová. Jejím prvním hostem byl Robert Šlachta, šéf pátrací sekce Generálního ředitelství cel a bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, který během rozhovoru prozradil své důvody odchodu do civilu. Uvedl, že chce vyřešit svůj osobní život. Dalšími hosty Báry Nesvadbové v Press klubu jsou například generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal, knižní influencerka Lucie Zelinková nebo gynekolog David Cibula.

V moderování Press klubu se dále střídají Pavlína Wolfová, Luděk Staněk, Romana Navarová a Luboš Procházka, který zároveň moderuje kvartální Prezidentský speciál s Milošem Zemanem vysílaný živě z Lán. Nejbližší rozhovor s prezidentem republiky proběhne na vlnách Frekvence 1 v říjnu. Pravidelně Frekvence 1 vysílá Press klub od pondělí do pátku vždy od 18 hodin. Ve středu mají posluchači navíc možnost ptát se hostů přímo v rámci otevřené linky. Záznamy a více informací o pořadu Press klub najdete na: https://www.frekvence1.cz/radio/zaznamy-poradu/press-klub 

Active Radio

Active Radio a.s. je multimediální skupina vlastnící rádia Evropu 2, Frekvenci 1, Bonton, Dance, Youradio a Youradio Talk. Patří jí rovněž dětský projekt Pigy. Provozuje řadu on-line médií, streamingových audio služeb, sdružuje skupiny fanoušků na sociálních sítích a pořádá eventy. Od roku 2018 patří holdingové společnosti Czech Media Invest.