Vydavatelství Pointa vyhrálo v kategorii Best Newcomer v českém kole startupové soutěže CESA

Platforma pro vydávání knih Pointa Publishing vyhrála v kategorii Best Newcomer v Central European Startup Awards (CESA). Pointa vznikla v září roku 2018 v pražském company builderu Creative Dock.

2019-09-26 19_10_56-Pointa.cz _ Vydej svoji knihu!.png

Vyhlášení českého kola proběhlo 25. září v pražském klubu Swim. Výherci jednotlivých kategorií se budou na konci listopadu účastnit finále, které se uskuteční v rumunské Bukurešti. Pointa je také nominována v letošním ročníku ankety Křišťálová lupa v kategorii Nástroje a služby.

“S Pointou jsme se rozhodli nabídnout alternativní způsob vydávání knih v Česku. Výhra v CESA nás utvrzuje v tom, že se lidem líbí to, jak to děláme. Věříme, že naší službou oslovíme i porotu při finále v rumunské Bukurešti,” vysvětluje Veronika Mahdalová, šéfka Pointy.

Pointa je nakladatelská služba, která vznikla spoluprací Creative Docku a nakladatelství Albatros Media. Její založení bylo motivováno zejména snahou pomáhat začínajícím i zavedeným autorům s vydáním a distribucí knih. 

Jak Pointa funguje?

Na Pointu přicházejí autoři, kteří chtějí vydat svou knihu. Do týmu si vybírají kolegy z různých oborů – ilustrátory, redaktory a další odborníky. Poté, co dojde k sestavení týmu, začíná třicetidenní období, během kterého se formou crowdfundingu vybírá suma, která je potřebná pro její vydání. V případě, že je crowdfundingová kampaň úspěšná a peníze se vyberou, začne tým pracovat na její finální podobě. Následně výtisk putuje do kamenných a online knihkupectví.

O Creative Dock

Creative Dock Martina Pejši je firma, která staví další firmy. Zaměřuje se na vytváření startupových projektů pro velké korporace a investory. V jeho rámci vzniklo již několik firem, které na trh přinášejí inovativní služby obvykle postavené na jednoduché online propozici, kvalitní zákaznické péči a originální komunikaci.

Mezi projekty vytvořené v Creative Docku patří například Zonky, Sečteno, Single Case, KupNajisto, HoppyGo nebo Mutumutu. Kromě České republiky Creative Dock působí v Německu, Francii, Nizozemsku, Polsku, Maďarsku, Rakousku, Dánsku, Švýcarsku a na Slovensku.