Kiwi.com spouští na své B2B platformě TEQUILA plně integrovaný rezervační systém

Nabízí tak kompletní řešení, které partnerským společnostem zpřístupní veškerý obsah krytý nepřetržitou zákaznickou podporou i zárukou Kiwi.com 

Praha, 2. října 2019 – Společnost Kiwi.com, světový lídr a průkopník s nejmodernějšími technologickými řešeními v oblasti cestování, oznámil spuštění plně integrovaného rezervačního nástroje na své platformě TEQUILA, který je nyní volně dostupný online. Společnost tak nabídne kompletní řešení pro své B2B partnery všech velikostí, kteří mohou využívat veškeré kiwi.com technologie, produkty a služby i platební možnosti. 

TEQUILA byla spuštěna v loňském roce jako inovace pro poskytovatele cestovních služeb po celém světě, kteří chtějí rozšířit svou nabídku cestovních produktů. Díky patentovaným algoritmům Kiwi.com poskytuje platforma B2B partnerům snadný přístup k jejímu obsahu, technologii a službám. Ty mohou být jednoduše implementovány pomocí komplexních API, widgetů a generátorů deep linků v TEQUILe.

Plně integrovaný rezervační nástroj, který je nyní volně k dispozici online, umožní B2B partnerům, kteří nemohou či nemají prostředky k integraci API Kiwi.com, kupovat pro své zákazníky cesty přímo na portálu TEQUILA. 

„TEQUILA poskytuje vše, co potřebujete, abyste mohli nastartovat své podnikání v cestovním průmyslu, ať už jste na trhu nováčkem, nebo chcete využít své stávající značky a získat tak konkurenční výhodu. To, jak si vedete, je možné jednoduše sledovat pomocí vlastních přehledů a reportů, jednoduchá je také správa rezervací vašich zákazníků,“ říká Zdeněk Komenda, Chief Business Development Officer Kiwi.com.

Její obsah zahrnuje všechny trasy a nabídky, které vznikají pomocí algoritmu „virtuálního propojování“ společnosti Kiwi.com, tedy kombinací více než 6 miliard různých tras najednou od 750 dopravců, včetně 250 nízkonákladových leteckých společností a 150 pozemních dopravců jako například Deutsche Bahn, FlixBus, Eurolines a Greyhound. Výsledkem je přes 520 miliard kombinací tras zahrnujících nízkonákladové a full-service lety, vlaky, autobusy, trajekty, taxi a přepravu pomocí mobilních aplikací. Rezervační nástroj umožní na základě aplikace v TEQUILE přístup k těmto kombinacím včetně jednosměrných a zpátečních jízdenek a vyhledávačů Nomad a MultiCity.

Pro partnery bude Kiwi.com sloužit jako prodejce, virtuální přepravce i jako merchant of record (MoR). Všechny B2B produkty mají současně nepřetržitou zákaznickou podporu a záruku od Kiwi.com bez ohledu na rezervovaný obsah. V případě problému se tak jednání s jednotlivými dopravci ujme právě Kiwi.com. Partneři mohou využít také otevřené platební platformy Zooz a platit za rezervace prostřednictvím firemních kreditních karet nebo používat platby kreditními kartami pro služby uvnitř rezervačního nástroje.

O společnosti Kiwi.com

Společnost Kiwi.com byla založena jako start-up čtyřiadvacetiletým Oliverem Dlouhým a Jozefem Képesim v Brně v roce 2012.

Kiwi.com díky svému algoritmu, tzv. virtuálnímu propojování (virtual interlining), který se zaměřuje na kombinace letů nespolupracujících aerolinek, vyhledává a sestavuje unikátní letecká spojení a cenové nabídky letenek. Společnost spolupracuje s více než 750 dopravci a je jednou z nejrychleji rostoucích firem ve střední Evropě. Dnes společnost vyhledá více než 100 milionů letů každý den a zaměstnává celosvětově přes 2900 lidí. V roce 2018 představila funkci NOMAD, revoluční novinku umožňující kombinovat levné lety, a Tequilu, novou B2B platformu pro obchodní partnery všech velikostí. Podruhé za sebou byla společnost jmenována nejlepším startupem v České republice magazínem Forbes.

Společnost se stala nejrychleji rostoucí technologickou firmou ve střední Evropě za rok 2017, když zvítězila v Deloitte Technology Fast 50. V hodnocení Deloitte Technology Fast 500 EMEA Kiwi.com obsadila v konkurenci 500 firem 7. místo. Za rok 2017 činily tržby společnosti 18 miliard kč. Do první desítky pro Evropu, Blízký východ a Afriku se přitom žádná česká firma ještě nikdy neprobojovala.