Fiddo hlásí za první měsíc 12 tisíc aktivních uživatelů

Mobilní aplikace se hned od spuštění dostala mezi nejstahovanější aplikace na českém trhu. Předstihla dokonce Tinder.

Praha 3.10.2019 – Na Mezinárodní den zvířat (4.10.) to je přesně měsíc od spuštění psí aplikace Fiddo, která má za cíl propojit tuzemskou více než dvoumilionovou komunitu pejskařů. Za tu dobu si aplikaci stáhlo 15 000 uživatelů a aktivně ji denně využívá 12 000 pejskařů. Ti v rámci sociální sítě, kterou aplikace tvoří, zveřejnili tisíce příspěvků a nejsledovanější influencer má již přes 600 sledujících. 

Mezi nejstahovanějšími na Google Play i App Store

Za prvních 14 dnů byla aplikace Fiddo mezi novinkami na druhém nejstahovanějším místě v obchodě Google Play. Na App Store pak druhé místo za stejný časový úsek aplikace držela v kategorii lifestyle. 

Fiddo tak předběhl i populární seznamovací aplikaci Tinder. “Jsou to skvělá čísla, pořád platí, že bychom chtěli co nejdříve dosáhnout hranice 50 až 100 tisíc uživatelů. Spoléháme na to, že Fiddo přináší uživatelům to, co od něj očekávají, a proto nás budou dále doporučovat,” říká David Navrátil, zakladatel aplikace. 

Nejsilnějších skupinou jsou podle statistik z prvního měsíce provozu lidé z Prahy, kterým je mezi 18 a 24 lety (48 %). Rovnou čtvrtinu zaujímá skupina 25 – 34 let. Mezi uživateli převládají ženy, kterých je 70 %. 

Spojení s parkurem dává smysl

Aplikace Fiddo získala “zvířecího” partnera. Rozběhla spolupráci s chystanou prestižní akcí Prague Play Offs, na které se představí nejlepší parkuroví jezdci a koně světa. 

“Propojení světa koní a psů nám dává smysl, protože je zvykem, že každý majitel koně má i psa,” doplňuje spojení David Navrátil. Partnerství pro majitele aplikace znamená, že si během října mohou zasoutěžit o lákavé ceny, mezi kterými budou i vstupenky na Prague Play Offs. Zároveň každý uživatel získá slevu na vstupenku.

Informace o aplikaci Fiddo: 

Fiddo funguje jako sociální síť nabízející řadu funkcí typu společného pátrání po ztracených psech, speciální seznamky pro psy i jejich páníčky či plánovaného nahrávání zvířecích zdravotních karet. Na aplikaci Fiddo je zajímavé, že od začátku pracuje s umělou inteligencí. Ta totiž dokáže určit, v jakém okruhu by se mohl pes pohybovat v době od nahlášení ztráty. A podle toho pak posílá uživatelům informace o pohřešovaných psech. Důležitým pilířem aplikace je i originální obsah, včetně tisíců příspěvků ze života psů.

Fiddo: Ryze česká mobilní aplikace, jejímž cílem je propojit komunitu pejskařů. Vývoj aplikace trval tři roky a podílí se na něm zhruba 40 lidí od vývojářů přes tvůrce obsahu po kynology. Za projektem stojí jako zakladatel a investor David Navrátil. Více informací zde: www.fiddo.cz.