Ohromující Nokia 7.2 ověnčená šesti cenami „Best of IFA“ vstupuje na český trh

 

  • Režimy ZEISS s bokeh efektem přináší úžasné portrétové fotografie
  • 48MP fotoaparát s optikou ZEISS se postará o dechberoucí snímky
  • Technologie PureDisplay přehraje jakýkoliv obsah v HDR

 

Praha, 3. října – Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, dnes oznámila zahájení prodeje modelu Nokia 7.2 na českém trhu za doporučenou maloobchodní cenu 8 799 Kč. Nokia 7.2 je prvním telefonem značky Nokia, který kombinuje 48MP trojitý fotoaparát s optikou ZEISS a technologii PureDisplay. Novinkou jsou exkluzivní ZEISS bokeh režimy, které poskytnou vysoký vizuální efekt a precizní rozostření pozadí u portrétových fotografií. Noční režim s pomocí AI přináší fanouškům další možnosti, jak kreativně zachytit nezapomenutelné momenty. Nokia 7.2, která staví na úspěchu svého předchůdce, kombinuje ohromující displej s technologií PureDisplay a nadčasový skandinávský design se skvělým zpracováním. 

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global:

„Nedávný výzkum společnosti Counterpoint týkající se aktualizací a zabezpečení mobilních telefonů zjistil, že zákazníci po celé Evropě používají svůj smartphone až 30 měsíců. Uživatelé se tak poohlíží po dostatečném zabezpečení a aktuálním systému. Jsme jediná značka, které nabízí nejnovější Android u celého portfolia a přináší tak moderní funkce napříč celým segmentem. Navíc udržujeme všechny naše telefony bezpečné pravidelnými měsíčními aktualizacemi po dobu tří let. Na smartphone Nokia 7.2 se tak budou moci uživatelé spolehnout, a navíc se bude neustále zlepšovat.“

Nokia 7.2 nabízí:

  • Trojitý fotoaparát s citlivým 48MP hlavním senzorem a optikou ZEISS ve spojení s pokročilou AI pro portrétní a noční režim.
  • 6,3“ FHD+ displej s technologií PureDisplay a poměrem stran 19,5:9. Vysoký jas a kontrast zajistí dokonalou viditelnost i na přímém slunci.
  • Osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 660 optimalizovaný pro skvělý výkon a výdrž.
  • 6 GB operační paměť a 128GB uložiště (podpora paměťových karet až do velikosti 512 GB)
  • Baterii s kapacitou 3500 mAh s výdrží až 2 dny na jedno nabití.
  • Ochranné sklo Corning Gorilla 2.5D na obou stranách a precizně zpracovaný rámeček telefonu.
  • Speciální saténová úprava zadního skla, která vytváří jedinečné efekty při dopadu světla.
  • Dedikované tlačítko pro Google Asistenta.
  • Notifikační diodu zabudovanou přímo v napájecím tlačítku a always-on displej s návrhy Google Asistenta.
  • Čistý operační systém Android 9 Pie a brzký příchod aktualizace na Android 10.
  • Hlavní aktualizace systému po dobu 2 let a pravidelné bezpečnostní aktualizace po dobu 3 let.

Optika ZEISS a pokročilé AI

Nokia 7.2 přináší tři nové režimy společnosti ZEISS pro dokonalý bokeh efekt. Portrétní režim kombinuje pokročilé fotografické možnosti spolu s vysoce kvalitní optikou ZEISS a výsledkem jsou úžasné portrétové fotografie s různě rozostřeným pozadím díky režimům ZEISS Modern, ZEISS Swirl a ZEISS Smooth. Nechybí možnost zkrášlení, která doladí barevné tóny pleti a snímky tak budou okamžitě připraveny ke sdílení. Noční režim s využitím AI umožní zachytit všechny úžasné okamžiky i za špatných světelných podmínek.

Ať už je potřeba zvěčnit všechny přátele na jedné fotce, nebo vyfotit pohlcující scenérii, přináší Nokia 7.2 širokoúhlý fotoaparát se 118° zorným polem s optikou ZEISS. O dokonalé selfie se pak postará 20MP fotoaparát, který se rovněž může pochlubit optikou z dílny společnosti ZEISS.

Dechberoucí PureDisplay s HDR za každých okolností

Díky inovativní technologii PureDisplay přináší Nokia 7.2 pohlcující zážitek při sledování obsahu doma i na cestách. Vizuální procesor Pixeworls převádí videoobsah z SDR do HDR v reálném čase. To znamená, že si uživatelé budou moci vychutnat vyšší kontrast a hlubší barvy při sledování oblíbených filmů, seriálů a vlastních videí.

Nestárnoucí skandinávský design

Konstrukce Nokia 7.2 je vyrobena z polymerového kompozitu, který nabídne dvojnásobnou odolnost a poloviční váhu oproti hliníku. Přední i zadní stranu pak chrání odolné sklo Corning® Gorilla® Glass. Precizně zpracovaný a odolný rámeček telefonu v kombinaci se sklem vytváří úžasný celek, který je věrný svému finskému původu.

Zpracování zadního skla odkazuje na vyhlášený finský sklářský um a díky odrazům světla na jeho saténovém povrchu vytváří prémiový dojem. Vícevrstvý nátěr s pokovením ve vakuu poskytne zadní straně nejen skvělý vzhled, ale zajistí i vyšší odolnost před běžnými nástrahami dne. Uživatelé jistě ocení i fakt, že Nokia 7.2 přichází s příslibem dvoudenní výdrže na jedno nabití.

Android One dává jistotu neustále se zlepšujícího zážitku i brzké aktualizace na Android Q

Díky programu Android One obdrží Nokia 7.2 aktualizaci na Android Q mezi prvními. Pravidelné bezpečnostní aktualizace jsou samozřejmostí. Uživatelé se mohou spolehnout, že Nokia 7.2 bude získávat bezpečnostní aktualizace po dobu tří let a hlavní aktualizace systému pak po dobu dvou let. Neunikne jim tak žádná nová funkce z dílny Google.

Aby byla Nokia 7.2 ideálním pomocníkem po celý den, přichází s dedikovaným tlačítkem pro Google Asistenta. Nechybí ani nový režim Google Asistent Ambient Mode, který zobrazuje důležité informace na displeji po celou dobu nabíjení.

Uživatelé Nokia 7.2 se mohou těšit také z tříměsíčního předplatného služby Google One zdarma. Se službou Google One jsou fotografie, videa, zprávy a další obsah bezpečněji a automaticky zálohovány do cloudové služby. Jako bonus získají 100 GB cloudového úložiště napříč službami Google Drive, Gmail a Google Photos.

Cena a dostupnost

Nokia 7.2 bude dostupná v následujících dnech u vybraných prodejců ve variantě s 6 GB RAM a 128GB úložištěm za doporučenou cenu 8799 Kč. Dostupná bude v barevném provedení Charcoal. 

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com. Nokia je registrovanou značkou společnosti Nokia Corporation. Android, Google a další značky jsou registrovanou značkou společnosti Google Inc. Qualcomm a Snapdragon jsou ochrannými známkami Qualcomm Incorporated registrovanými ve Spojených státech a dalších zemích. Qualcomm Snapdragon je produktem Qualcomm Technologies, Inc.